Kako da svaka palačinka uvek ispadne savršeno?

Kada pečemo palačinke, za onu prvu uvek se nekako podrazumeva da neće ispasti dobro. No to ne mora biti tako! Najveći majstor za palačinke otkrio nam je trik kako da vam baš svaka, pa i prva palačinka, uvek ispadne savršeno.

jarmoluk / Pixabay

Kada pečemo palačinke kod kuće, obično nam ona prva palačinka ne ispadne dobro ili se čak raspadne, no ćef Mika ima rešenje kako da se to više ne dešava, zato poslušajte njegov savet.

“Želimo li dobiti palačinke koje se neće zalepiti za tiganj, najvažnije je smesi dodati ulja, odnosno maslaca. Na 500 grama brašna možete dodati 10 grama maslaca te jednako toliko soli, zatim 100 grama šećera i četiri jaja. Za još ukusnije i slasnije palačinke stavite i vanilu”, otkriva Mika i dodaje da je kod pečenja najboljih palačinki važan i oblik tiganja.

“Važno je koristiti posebni tiganj, baš namenjenu pečenju palačinki, s potpuno ravnim dnom”, ističe stručnjak.

No i naše bake imaju trik kako da i prva palačinka ispadne dobro. Ako poslušamo njih, onda ćemo pre pečenja prve palačinke u tiganj staviti više ulja, pustiti ga da se jako dobro zagreje i tada krenuti peći prvu palačinku. Za ostale palačinke dovoljno je staviti vrlo malo ulja.

Izvor: zadovoljna.hr

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP