Vibratori u parfimeriji Lili

Parfimerija Lili usudila se da srpskom tržištu jedina ponudi vibrator koji se za svega pet dana našao u korpama nekoliko desetina kupaca, a do sada su ga nudili samo u "seks šopovima"."Zamena za muškarca" košta 2.190 dinara i može se pazariti u svim većim "Lili" parfimerijama.

Uz lubrikante, masažere i vibrirajući prsten koji su već neko vreme u prodaji, Durex je rešio da srpske potrošače "zagolica" i ponudom vibratora.
Ispitivanje koje je "Lili" sproveo među pripadnicama lepšeg pola, pokazuje da žene nemaju ništa protiv prodaje vibratora u ovim prodavnicama.

Na pitanje zašto je ova "igračka" bolja od muškarca, dale su zanimljive odgovore:
- Zato što nikada nije umoran.
- Ne odustaje kada je najzanimljivije
- Zato što je strpljiv, veran, siguran.
- Zato što je tu baš kada je potreban.
- Možeš lako da ga se otarasiš.
- Ne pravi nered i ne traži ništa za uzvrat.
U "Liliju" kažu da je anketiranje muškaraca o korišćenju vibratora, pred promociju ovog proizvoda, pokazalo potpuni jaz generacija.
Za mlađe pripadnike "jačeg" pola to je sasvim normalno, dok stariji smatraju da ženama pored njih ne treba nikakvo seksualno pomagalo. Trgovci, međutim, kažu da su dosadašnji kupci najčešće srednjih generacija.
"Mušterije zastanu, gledaju, ali im je neprijatno da nas bilo šta pitaju. Na kasi se uglavnom stide i obavezno kažu da nije za njih. Mnogi kod nas još stidljivo kupuju i kondome. Prethodnih dana vibrator su kupile dve žene, ali smo imali i jednog muškarca koji je tako hteo da iznenadi suprugu. Nedavno nam se desilo da su dvoje mladih uzeli prijateljima čitavu 'dureksovu' kolekciju proizvoda kao svadbeni poklon", priča za "Večernje novosti" prodavačica Mara Kalinić u parfimeriji u Knez Mihailovoj.
Kako pokazuje praksa psihoterapeuta i seksologa, seksualnost je veliki problem današnjice, a postizanje zadovoljstva i usklađivanje među partnerima nailazi na sve veće prepreke. Tu svoje mesto nalaze veštačka pomagala.
"Seksualne disfunkcije sve više ometaju partnerske i bračne odnose. Vibrator može da pomogne u lečenju i prevazilaženju ovakvih problema. Kao i svaki robot, može se korisno upotrebiti za učenje, lečenje, relaksaciju, ali i zloupotrebiti kao sredstvo zavisnosti, bežanja od daljeg razvoja i otuđenja", smatra psihoterapeut Ljiljana Klisić.
Da u našem društvu već odavno vlada sumrak ljubavi i nežnosti i da su seksualne odnose zamenile pornografske scene, smatra specijalista za kliničku psihologiju, psihoterapeut - seksolog Zoran Stojanović.
"Korišćenje veštačih predmeta je degradacija seksa. Tako je i vibrator neuspešna zamena za prirodu i ne može biti ličnost i nikada neće moći da zameni telo, zagrljaj...", kaže Stojanović.
(Mondo)

1 komentara:

Анониман,  уторак, 25. август 2009. 12:33:00 CEST  

Milsim da je ovo fenomenalna akcija, decko mi je predlozio da odemo danas da ga kupimo!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP