Bogdan Diklić reanimacijom vraćen u život

Zdravstveno stanje glumca Bogdana Diklića, kome je sinoć pozlilo tokom predstave na Festivalu "Sterijino pozorje" u Novom Sadu, teško je ali stabilizovano, a on je prebačen na dalje lečenje u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Portparol Instituta Goran Trajkovski rekao je agenciji Beta da je Bogdanu Dikliću dijagnozirana bolest plućna tromboembolija i da je on u svesnom stanju. Poznati glumac je još sinoć prebačen na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, budući da je bio životno ugrožen. Diklić, je najpre bio smešten na odeljenju Intenzivne nege Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Trajkovski je rekao Beti da je Diklić primljen nakon reanimacije lekara Hitne medicinske pomoći, koja je izvršena u Srpskom narodnom pozorištu, jer je glumac po izlasku sa scene izgubio svest.
„Bogdan Diklić je kod nas dovezen kolima Hitne pomoći i prilikom prijema spontano je disao i bio svestan. On se trenutno nalazi na odeljnju Intenzivne nege, gde je dijagnostički postupak u toku”, rekao je Trajkovski.
On nije mogao da precizira o kakvom je zdravstvenom problemu reč, ali je rekao da je Diklić životno ugrožen, da je priključen na aparate i da lekari prate njegove vitalne funkcije.
Prema rečima Trajkovskog, u ovom momentu ništa preciznije se ne može govoriti o prognozama ili tačnoj dijagnozi zdravstvenog stanja Bogdana Diklića.
Diklić je igrao u predstavi "Kandid ili optimizam", kojom se na 54. Sterijinom pozorju takmiči Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP