Dizel punto početkom jula

Proizvodnja dizel modela "punta" u kragujevačkoj fabrici "Fijat automobili Srbija" počinje od jula, najavio direktor kompanije Đovani de Filipis, javlja RTS

Direktor "Fijat automobila Srbija" Đovani de Filipis najavio je da će proizvodnja dizel modela "punta" početi početkom jula, a isporuka tokom istog meseca. "Počinjemo pripreme da bismo bili spremni da počnemo proizvodnju početkom jula, a isporuka će početi tokom jula", rekao je De Filipis u izjavi novinarima, u okviru skupa o italijanskim investicijama u Srbiju, održanom na Beogradskoj bankarskoj akademiji.

Čelnik "Fijat automobila Srbija" je istakao da je ekonomska kriza naterala sve kompanije da razmotre svoje planove, posebno kad je reč o vremenu, ističući da "Fijat" u Srbiji neće praviti nikakve strateške izmene u planovima, već je samo reč o određenim izmenama u rokovima.
Filipis je naglasio da je "Fijat" zadovoljan poslovnom klimom koju je zatekao u Srbiji i dodao da predstoji i unapređenje obrazovanja i veština zaposlenih na svim nivoima.
Prema Filipisovim rečima, postoje velike mogućnosti za unapređenje radnih sposobnosti svih zaposlenih, od rukovodilaca, srednjeg nivoa poslovodstva do radnika.
U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja kažu da je za dva meseca proizvodnje "punta" u Kragujevcu, "Fijat" imao dva miliona evra čiste dobiti, i da će do septembra proizvodnja biti povećana na 200 automobila dnevno.
Izvor: RTS

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP