Svinjski grip u Somboru

Jedno lice je obolelo od novog gripa i u Somboru, objavio je RTS. Da je prvi slučaj novog gripa registrovan u Vojvodini, potvrđeno je i u Izvršnom veću pokrajine.

Novinari su pozvani na vanrednu konferenciju za štampu pokrajinskog sekretara za zdravstvo Atile Čengerija povodom, kako je rečeno agenciji Beta u Izvršnom veću, "prvog slučaja novog gripa u Vojvodini".

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da je otkriven drugi slučaj novog gripa H1N1 u Srbiji, kod četvorogodišnje devojčice iz Sombora.
Milosavljević je Tanjugu rekao da je devojčica doputovala iz Australije, gde je boravila sa majkom, i da je smeštena na Infektivno odeljenje zdravstvenog centra u Somboru.
"Na Institutu za virusologiju vakcije i serume Torlak danas je potvrđen drugi slučaj oboljevanja od novog gripa H1N1 kod devojčice stare četiri gidine iz Sombora"; kazao je Milosavljević.
On je naveo da je devojčica doputovala 22. juna, a da je juče dobila povišenu temperaturu, višu od 39 stepeni, kašalj i crvenilo grla.
"Zdravstveno stanje devojčice je stabilno, a epidemiološka ispitivanja su u toku", kazao je Milosavljević.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP