Hitler nije izvršio samoubistvo?

Hitler možda nije izvršio samoubistvo, a postoji mogućnost i da nije umro u svom bunkeru, piše londonski dnevni list "Dejli mejl". Novi DNK testovi navodne lobanje Adolfa Hitlera pokazali su da ona pripada nepoznatoj ženskoj osobi staroj između 20 i 40 godina.

Ovo naučno otkriće dovelo je u pitanje zvaničnu verziju kraja najvećeg zločinca u istoriji čovečanstva i dala povoda da se pojave nove teorije zavere. Naučnici i istoričari su dugo mislili da je lobanja dokaz da je Hitler pucao sebi u glavu nakon što je progutao tabletu sa cijanidom 30. aprila 1945. godine, u želji da izbegne tamnicu.

Ostatak lobanje, zajedno sa rupom od metka, našla je Crvena armija ispred firerovog bunkera, a sačuvala ju je sovjetska tajna služba.
Svima je znana priča da je Hitler izvršio samoubistvo zajedno sa Evom Braun dok su Rusi polako ulazili u Berlin.
Iako su neki istoričari sumnjali da je on pucao sebi u glavu i sugerisali da je u pitanju nacistička propaganda kako bi od njega napravili heroja, rupa u lobanji je poslužila kao dokaz kada je izložena u Moskvi 2000. godine.
Sada priča o Hitlerovoj smrti mora da bude napisana iz početka. Ova misterija će lako pomoći teoretičarima zavere da preseku – Hitler nije možda ni umro u bunkeru.
“Lobanja pripada ženi starosti između 20 i 40 godina. Kost je vrlo tanka, dok su muške kosti obično robusnije- rekao je arheolog Univerziteta Konenktikat Nik Belantoni. Hitler je u vreme kada se ubio imao 56 godina.
Belantoni kaže i da je malo verovatno da je u pitanju lobanja Eve Braun, koja je tada imala 33 godine.
"Nema izveštaja da je Eva Braun pucala sebi u glavu ili da je neko drugi pucao", rekao je naučnik i dodao da je mnogo ljudi umrlo u blizini tog bunkera.
Belantoni je odleteo u Moskvu kako bi uzeo uzorke DNK u Državnoj arhivi, a pokazani su mu i krvavi tragovi na sofi iz bunkera na kojoj su navodno Hitler i Eva Braun počinili samoubistvo.
"Upoređujući fotografije sofe koje su Sovjeti napravili 1945. godine sa tragovima koje sam gledao video sam da je u pitanju prava stvar", rekao je on.
O njegovom neverovatnom otkriću govori i dokumentarac "Hitlerovo bekstvo" koji je emitovao Histori čenel.
Prema rečima svedoka, tela Hitlera i Braunove su umotana u čaršave i odneta u baštu iznad bunkera, položena u krater od bombe, polivena benzinom i onda spaljena.
Ruski tim patologa iskopao je maja 1945. godine telo za koje se pretpostavljalo da je diktatorovo.
Deo lobanje je nedostajao, očigledno kao posledica samoubistva iz pištolja.
Ostatak vilice poklapao se sa podacima iz zubarskog kartona koji je dostavio uhapšen Hitlerov zubar, a na telu je nedostajao jedan testis.
Staljin je bio sumnjičav, pa je naredio potragu za ostatkom lobanje. Nakon godinu dana ostatak lobanje je i nađen.
Hitler je tajno sahranjen u Magdeburgu u Istočnoj Nemačkoj i telo je tamo ostalo do 1970. godine kada ga je KGB iskopao, spalio i prosu pepeo u reku.
Samo vilična kost (koja nije izložena u javnosti), deo lobanje i delovi krvave sofe su sačuvani u arhivima sovjetske tajne službe.
(Mondo)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP