Gaspromnjeft sponzor FK Crvena Zvezda

"Gaspromnjeft" je najveća "ćerka firme" Gasproma, svetskog giganta u proizvodnji gasa, ali i glavni sponzor dva poznata evropska kluba, ruskog Zenita iz Sankt Peterburga i nemačkog Šalkea

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potvrdio je da će ruski gasno-naftni gigant Gaspromnjeft uskoro biti generalni sponzor fudbalskog kluba Crvena zvezda.

"Tačno je da su pregovori o generalnom sponzorstvu Crvena zvezde sa 'Gaspromnjeftom' u završnoj fazi. Zadovoljan sam što će jedna tako veliko ruska kompanija ulagati sredstva u Srbiji. Iako smo dve različite firme, srećan sam što će ovim biti još više produbljena saradnja i prijateljstvo Srbije i Rusije. Zaista, nije mala stvar što će takav privredni gigant, kakav je 'Gaspromnjeft', ubuduće ulagati sredstva u srpski sport", rekao je Bajatović "Politici".
"Gaspromnjeft" je najveća "ćerka firme" Gasproma, svetskog giganta u proizvodnji gasa.
Gasprom je već glavni sponzor dva poznata evropska kluba, ruskog Zenita iz Sankt Peterburga (osvajač Kupa UEFA 2008.godine) i nemačkog Šalkea, kojem za petogodišnji ugovor od Rusa pripada 125 miliona evra.
Dolazak ruskog kapitala biće značajna finansijska injekcija za Cvenu zvezdu, čiji je dug u aprilu bio 23,3 miliona evra. Sada je taj dug nešto niži, ali i dalje ogroman.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP