Novi grip se širi Srbijom!

Pojava obolevanja školske dece od novog gripa u Čačku, Kraljevu i Beogradu je nešto što smo očekivali i što će se proširiti u svim školama u Srbiji, jer je virus A H1N1 "prisutan daleko više nego što ga sada registrujemo", rekao je epidemiolog dr Predrag Kon.

Kon je istakao da su deca kod koje su potvrdjeni simptomi novog gripa dobro, većinom se leče kod kuće sem pojedinih koji se zbog izrazito povišene temperature nalaze u bolnici.

Kon je naglasio da se može proceniti da je mnogo više obolelih nego što je broj registrovanih slučajeva. "Pratićemo dalje situaciju i izveštavati gradjane", kazao je Kon, dodajući da je ova situacija bila očekivana i da nema razloga za previše brige.
Prema njegovim rečima, treba pratiti sve preporuke koje su i ranije date. One su vezane za ličnu higijenu, za izostajanje sa nastave dece koji imaju respiratorne tegobe u vezi čega se prosvetnim radnicima preporučuje da, ako je moguće, priznaju i opravdanja koja školama daju roditelji, da bi se smanjila brzina širenja virusa.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP