Uhapšen Radisav - Raja Rodić

Radisav - Raja Rodić, pokretač dnevnih novina "Glas javnosti" i "Kurir" i nedeljnika "Grom" i "Stil" uhapšen je u utorak

"Rodića su priveli na, kako su rekli, informativni razgovor pripadnici SBPOK (Službe za borbu protiv organizovanog kriminala)", navodi se u saopštenju redakcija ova četiri medija koje ocenjuju da "privođenje Rodića još jedan je dokaz da u obračunu sa neposlušnim medijima ova vlast ne preza ni od čega".

Kako je rečeno u MUP-u Srbije, Rodić je uhapšen po nalogu Okružnog tužilaštva u Beogradu.
Vlasnika „Kurira“, „Glasa javnosti“, nedeljnika „Grom“, nekoliko preduzeća i kafane „Svrati, bato“, poreska policija tereti da je kao odgovorno lice u privrednom društvu ABC Produkt d.o.o. utajio porez u iznosu od 203,3 miliona dinara.Sam Rodić je preko svojih medija optužio vlast da se preko njega obračunava s medijima u njegovom vlasništvu.
Nedavni ulazak poreske policije u prostorije njegovih firmi, Rodić je ocenio kao „obračun jednog ministra u Vladi Srbije sa listom Kurir“.
Inače, u utorak je na prvoj strani "Kurir" objavio naslov "Neko mora u zatvor" uz koji se nalaze fotografije ministra i funkcionera G17 plus Tomice Milosavljevića i bivše gradske sekretarke Beograda za zdravstvo Dragane Jovanović.
U tekstu čiji je naslov "Ko je u pravu?" prenose se međusobne optužbe Dragane Jovanović, koja je optužila ministra za loše stanje u zdravstvu i nenamensko trošenje sredstava, i gradskog odbora G17 koji tvrdi da se radi o lažnim optužbama i pokušaju lične promocije.
Zbog ovoga je ministar zdravlja tužio "Kurir".
Izvor: MTS Mondo

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP