Greh njene majke na RTS-u

TV serija "Greh njene majke" reditelja i scenariste Zdravka Šotre, po motivima romana Milice Jakovljević Mir-Jam * Sadrzaj nove epizode

U produkciji RTS i "Košutnjak filma" za 88 dana snimljeno je 18 epizoda, koje će biti emitovane svakog petka na Prvom programu RTS-u, posle Dnevnika 2. Autorska ekipa, predvođena Šotrom, producentom Zoranom Jankovićem i urednikom Slobodanom Terzićem, očekuje da serija premaši gledanost "Ranjenog orla", koji je prošle godine oborio sve rekorde.

Sadrzaj novih epzioda: 12. mart, RTS 20,05
Zabrinuta za svog brata, Dunja zahteva od Nede da napusti selo.
Ocajna devojka poziva doktora Kostu i dogovara se sa njim o povratku u Beograd.
Bojan s velikim zakasnjenjem dobija Nedino pismo, u kome ga ona obavestava da je otputovala. On ce na sve nacine pokusati da je stigne, a da li je u tomu uspeo i da li je konacno u Ivani prepoznao Nedu - saznacemo u poslednjoj epizodi Sotrine ljubavne sage.

5. mart 2010, RTS 20,05
Na vasaru u selu, Neda srece svoju prvu ljubav - oficira Branka. medjutim, on nju ne prepoznaje.
Bojanova sestra Dunja slucajno otkriva tajnu prepisku izmedju Ivane i bojana. Buduci da smatra da se njen brat preteranop zblizava s misteriooznom devojkom iz Skoplja, Dunja odlucuje da dosljakinju istera iz sela...


26. februar 2010, RTS 20,05
U telefonskom razgovoru sa dr Kostom, Neda mu kaže da nije sigurna da li ju je Bojan prepoznao ili ne.
Bojan je iskoristio odsustvo sestara da pozove Nedu da ga poseti u njihovoj kući. Tu, pred majčinom slikom, Bojan će joj ispričati priču o nesrećnoj ljubavi Ranke i Svetislava, o njegovoj tragediji,a njenom grehu..


19. februar 2010, RTS 20,05
Sa prozora svoje kuce Bojan durbinom prati Ivanino kretanje. Zanima ga sve sto je u vezi sa tom devojkom. On krisom dolazi u kucu u kojoj Neda zivi.
Bogata seoska mirazdzika Bosiljka, koja zeli da se uda za Bojana, otvoreno pokazuje netrpeljivost prema Nedi.
Na nedeljnoj liturgiji u crkvi Bojan stoji pored Nede, a tu su i drugi udvaraci, kao sto su uporniapotekar Mita i geometri...
Sutradan ujutru Neda dobija pisamce u kojem je Bojan poziva u posetu njegovoj kuci...


Ako ste propustili...
petak, 12. feb 2010, 20:05, RTS 1
Dolazak nove i nepoznate devojke u selu je izazazvao veliko interesovanje, ne samo momaka zbog njene lepote, nego su se i ostali stanovnici sela zainteresovali za svoju neobičnu gošću.
greh.
Seoski momci poveli su žestoku borbu za njenu naklonost, a Bojana je ova devojka privukla ne samo svojom lepotom, nego, pre svega, zato što ga je podsećala na nekoga.
Neda se iskreno zbližila i sprijateljila sa Grozdom, kćerkom seljaka Obrada, kod kojeg je odsela.
Igraju: Ivana Jovanović, Ivan Bosiljčić, Nikola Đuričko, Dragana Milošević, Tijana Čurović, Višnja Sretenović, Dušan Kaličanin, Jasna Jozić, Sonja Jauković, Goran Daničić, Jelica Sretenović, Bojan Krivokapić.
Scenarista je Zdravko Šotra, producent Zoran Janković, scenograf Dejan Anđelković, kostimograf Ivanka Krstović, montažer Petar Putniković, direktor fotografije Veselko Krčmar, a urednik Slobodan Terzić.
Seriju je režirao Zdravko Šotra.


Ivan Bosiljcic o seriji (VIDEO)
Gostujući u Drugom dnevniku RTS-a, glumac Ivan Bosiljčić je rekao da serija govori o posebnoj devojci, ljubavi muškarca i žene, grehu. Bosiljčić je istakao da je serija veoma intrigantna te je gledaocima poručio da uživaju i preispituju sebe podsećajući se na neke stare vrednosti.
Kliknite ovde da pogledate video!
U seriji se govori o devojci koja veoma mlada ostaje na tragičan način bez oca i majke. Sama na svetu, počinje borbu za mesto u društvu i životu, pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zbog čega ona mora da ispašta njen "greh".
Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, učiniće junakinju Nedu, osobom sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da u njemu nađe svoje mesto i zasluži svoju sreću.
Roman "Greh njene majke" sadrži sve vrline koje ima rukopis pisca Milice Jakovljević a to su, pre svega, neobična i maštovito vođena priča u kojoj su veoma vešto kombinovani bajkoviti i realistični elementi.
Tu su, zatim, izvanredna galerija likova kao i različiti ambijenti u kojima se događa ova priča, smeštena u vreme pred Drugi svetski rat u Srbiji.
Pogledajte i: Marija Vicković u seriji „Greh njene majke”

O seriji
Serija je realizovana u produkcije Radio Televizije Srbije i Košutnjak filma, a snimana je više meseci u Sremskim Karlovcima, šumadijskim, sremskim i bačkim selima i na Paliću, na obali Drine kod Loznice i u Beogradu.
Ako je "Ranjeni orao" najpoznatije delo Mir-Jam, onda je "Greh njene majke", na neki način, najintrigantniji, i kao takav se sam preporučio za televizijski adaptaciju.
Sinopsis serije, u osnovi, čini uzbudljiva priča o devojci koja veoma mlada ostaje na tragičan način bez oca i majke. Sama na svetu, počinje borbu za mesto u društvu i životu pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zbog čega ona mora da ispašta njen "greh".
Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, učiniće našu junakinju Nedu osobom sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da u njemu nađe svoje mesto i zasluži svoju sreću.
Roman „Greh njene majke" sadrži sve vrline koje ima rukopis pisca Milice Jakovljević a to su, pre svega, neobična i maštovito vođena priča u kojoj su veoma vešto kombinovani bajkoviti i realistični elementi.
Tu su, zatim, izvanredna galerija likova kao i različiti ambijenti u kojima se događa ova priča smeštena u vreme pred Drugi svetski rat u Srbiji.

7 komentara:

Анониман,  петак, 4. децембар 2009. 19:49:00 CET  

EXTRA!Serija je za sad super!

Анониман,  субота, 5. децембар 2009. 20:05:00 CET  

Posle naporne radne nedelje ova serija fantastično opusta!!!

Анониман,  недеља, 6. децембар 2009. 01:01:00 CET  

serija je divna :jedina glupost je termin prikazivanja -mislim da je trebalo da se prikazuje svake veceri ovako jednom tjedno gubi car -svejedno jedva cekam slijedeci nastavak

Анониман,  четвртак, 7. јануар 2010. 20:44:00 CET  

iskreno ... nemam pojma kakva je serija ipak cu da sacekam reprizu ali kazu mi oni koji je prate da je Ranjeni orao bolja serija ... eto toliko od mene :((((

Анониман,  петак, 5. фебруар 2010. 02:15:00 CET  

postovani gledatelji serijala, interesira me da li ce se serija reprizirati, jer nisam imala priliku pratiti je od samog pocetka,ili se mozda reprizira u toku nedelje, te molim za informaciju, ako neko ima informaciju.hvala.
cestitke sotri i cijeloj glumackoj ekipi, prica je divna,ambijent, vrijeme dogadjanja, inspirira njeznoscu i ucitivosti, koja se na zalost izgubila posljednjih desetljeca......

Анониман,  среда, 17. фебруар 2010. 14:52:00 CET  

Serija je super, duže vreme nisam gledala bolju seriju, ne mogu da dočekam petak da vidim šta će biti.
Extra je.

Unknown субота, 20. фебруар 2010. 16:07:00 CET  

Najzad i mi da shvatimo da imamo pisce čija se dela veoma lako mogu preneti na filmsku traku. Uživanje je gledati ovu seriju, kroz koju upoznajemo pored dela i naše mlade glumce. Samo zbog ove serije nije mi žao novca za TV pretplatu.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP