Ja imam talenat: Finalisti

Srpska verzija šoua "Ja imam talenat" dobio je prve finaliste! To su mali muzičari Pilerovi i srpska Suzan Bojl, Sandra Todorović iz Jagodine.

Prvo polufinalno veče šoua "Ja imam talenat" donelo je nastupe osam polufinalista punih nade, i naravno talenta. Scenski nastupi bili su bogatiji nego na audicijama, pa su takmičari mogli i da se srede, doteraju, "razmašu" po većem prostoru i pred većom publikom, ali verovatno i osete veću tremu.

Andrea Raičević (pevačica)
Andrea je na audiciji briljirala sa pesmom "Jedini", ali u polufinalu se nije proslavila numerom "Bonito" Madam Piano.
"Ti imaš 'ono nešto' potrebno za scenu, ali pevanje je prošli put bilo bolje", ocenila je Danica.

Bojan Andrić (borilačke veštine)
Bolja koreografija, udarnička muzika, više brejkdens, Bojanov nastup je bio još žešći nego prvi put, sa čime se složio i žiri.
"Da te je Čajkovski upoznao, napisao bi 'Brus Lijevo jezero' umesto 'Labudovog'", rekao je Tasovac.

Jovana Jovanović (pevačica)
Na audiciji je učenica petog razreda zaradila nadimak "leskovačka Vitni Hjuston", a u polufinalu je pokazala sav raskoš svog talenta, odabravši mnogo drugačiju pesmu, tradicionalnu "Jano mori".
"Ovo je bez sumnje najlepši dečji vokal na Balkanu", oduševio se Mili.

Sandra, Darko i Danijel Piler (muzičari)
Priča dece-muzičara čija je karijera potresla je i žiri i publiku na audiciji, ali ne koliko njihov strastveni nastup. Kako god prošli u "Talentu", Pilerovima je mesto na bini nekog velikog svetskog koncertnog prostora!
"Odabrali ste manje poznatu pesmu, ali vidi se da svirate srcem talenta", rekla je Maksimovićeva.

Jasmina Numić-Pera (pevačica)
Pera je i prvi put odmah okupirala scenu i pažnju, pa ne iznenađuje da je i u polufinalu bila apsolutno dominantna na bini. Pevala je energičnu "Think" Arete Frenklin.
"Dobra je Areta, ali odlična je i Pera", kratak je bio Tasovac.
"Imaš i bolju liniju od Arete", pohvalio je nastup Mili.

Mam Talent (imitatori)
Veseli nastup imitatorskog sastava izmamio je prve oštre kritike žirija, uprkos odličnoj reakciji publike na mešavinu Džejmsa Brauna i Severine.
"Otvaranje usta je talenat jedino u akvarijumu", rekao je Tasovac, dok je i jedina dama žirija bila kritična – "viđala sam i bolje".

Sandra Todorović (pevačica)
Operski vokal i neugledni stajling na audiciji su joj doneli nadimak "srpska Suzan Bojl", ali Sandra je u polufinalu bila potpuno drugačija. Glamurozna haljina, frizura i šminka, Sandra bi bila neprepoznatljiva, da nije bilo tog glasa koji je već osvojio publiku.
"Jagodina je jedini grad u kojem operske dive rade u katastru", rekao je Tasovac.
"Vi možete pevati bilo šta, emitovaćete lepotu u svakoj noti", ređala je komplimente Danica.

USB (breakdance)
Trojica brejkera zaista su bili impresivni u polufinalu, uz muziku iz "Otpisanih" i serije "Beni Hil" bili su neustrašiviji nego prvi put, preskakali su bicikle, imali komične elemente, nastup je bio zaista fascinantan!
"Ne smem ni da zamislim koliko ste se puta povredili dok ste ovo uvežbavali", rekla je Danica.
"Deco, ne pokušavajte ovo kod kuće! Roditelji, kupujte deci usne harmonike, a ne bicikle", savetovao je Tasovac.

Najviše glasova publike ubedljivo su dobili mali muzičari Darko, Sandra i Danijel Piler, koji automatski idu u finale.
Publika je izglasala i nastupe Sandre Todorović i male Jovane Jovanović, a na žiriju je bila teška odluka koju će od njih dve lišiti dalje šanse za uspeh u "Talentu". Prošla je Sandra, jer žiri smatra da Jovana "još ima vremena pred sobom", iako je njen nastup realno bio bolji.
"Užasno teška odluka! Jovana, tako si superiorna, za tvoj glas i tebe ćemo čuti u budućnosti. Ako ikada budem mogao da ti pomognem, sto odsto sam na raspolaganju", rekao je Mili. Mala Leskovčanka je zaplakala, a suzama su je ispratili i brojni fanovi koji su u studio došli noseći majice sa njenim imenom.
Iz svih polufinala biće odabrano deset finalista, koji će se krajem decembra boriti za nagradu od 100.000 evra, automobil, profesionalni ugovor i zvanje najvećeg talenta na Balkanu!
Izvor: Mondo

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP