Partizan i Zvezda bez publike do proleća

Tužilaštvo sa policijom ispituje ko su odgovorna lica u klubovima koja nisu radila svoj posao i time omogućila huliganima da unesu pirotehnička sredstva na utakmicu Crvena zvezda - Partizan, rekao je za "Blic" državni tužilac Slobodan Radovanović * Organizatorima divljanja preti 12 godina zatvora

On navodi da će se prema izgrednicima i odgovornima u klubovima za nerede na subotnjem derbiju primeniti nove odredbe zakona kojima su propisane oštrije kazne.

- Licima koja su zadužena za redarsku službu i organizaciju utakmice prete kazne od tri meseca do tri godine zatvora. Za ovakvo divljačko i primitivno ponašanje, u kome je polomljeno oko 5.000 stolica, zaprećene su kazne od jedne do pet godina zatvora za pojedinca, ako se čini u grupi do osam godina, a za organizator do 12 godina zatvora. Trenutno gledamo snimke sa utakmice kako bi identifikovali počinioce i organizatore. Očekujem da će sud prilikom odmeravanja kazni uzeti u obzir opasnost od ovakvih krivičnih dela - kaže tužilac Radovanović.
Autor: V. Z. Cvijić, A. Ž. Adžić, B. vuković | Foto:M.Đurica | Izvor: Blic

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP