Kruševljanka umrla od novog gripa!

Pacijentkinja Suzana R. iz sela Veliki Šiljegovac kod Kruševca preminula je od posledica novog gripa, potvrđeno je u Institutu "Torlak".

Pacijentkinja Suzana R. iz sela Veliki Šiljegovac kod Kruševca preminula je danas u 18.30 časova od posledica novog gripa, potvrđeno je u Institutu "Torlak".
Suzana R. (32) se razbolela 28. oktobra, dva dana docnije se javila na pregled i prepisana joj je terapija, ali se 2. novembra, sa novim simptomima, ponovo javila lekaru. Dobila je novu terapiju, ali se stanje ponovo pogoršalo i sinoć je transportovana u Zdravstveni centar u Kruševcu. Posle daljih zdravstvenih komplikacija odlučeno je da se danas prebaci u Beograd, gde je preminula, rekao je za RTS Predrag Kon predsednik Radne grupe za praćenje pandemije novog gripa.
Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović izjavio je ranije da je pacijentkinja iz Kruševca, za koju se sumnjalo da je obolela od novog gripa, umrla na putu ka Infektivnoj klinici u Beogradu.
Prvi smrtni slučaj u Srbiji od novog gripa datira od 21. oktobra kada je u kragujevačkom Kliničkom centru zbog komplikacija usled oboljevanja od teškog oblika novog gripa H1N1, preminula je pacijentkinja Biljana Đusić iz Kraljeva stara 46 godina.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP