Uhapšeni Stepa Petrović negirao krivicu!

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Brica Tatona, navijača francuskog fudbalskog kluba Toulouse, policija je uhapsila Stepu Petrovića (31) iz Beograda, saopšteno je iz MUP-a u Beograda.

Uhapšeni je, medjutim, negirao je da je 17. septembra ove godine učestvovao u tuči navijača posle koje je preminuo francuski državljanin Bris Taton (28), pise „Alo!“.

On je saslušan pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu, koji mu je posle toga odredio jednomesečni pritvor.
Petrović prvobitno nije bio na spisku osumnjičenih, već je, kako nezvanično saznajemo, njegovo ime pomenuo neko od okrivljenih ili svedoka koji su saslušavani tokom istrage. Uhapšen je prekjuče u zasedi na Bulevaru kralja Aleksandra. Na teret mu se stavlja teško ubistvo zajedno sa još 12 navijača Partizana, od kojih se njih desetorica nalaze u pritvoru. Beogradska policija i dalje traga za Dejanom Puzigaćom (28) iz Zemuna i Đorđem Prelićem (24) sa Karaburme, inače označenim kao jednim od trojice organizatora napada. Odbegli Puzigaća, kako se veruje, još se nalazi u Srbiji, dok operativna saznanja ukazuju da je Prelić pobegao u Holandiju. Za obojicom su raspisane poternice.
Francuza Brisa Tatona huligani su pretukli bejzbol palicama, šipkama i bakljama na Obilićevom vencu, uoči fudbalske utakmice Partizan - Tuluz. Pokušavajući da pobegne od huligana pao je preko ograde pored garaže na Obilićevom vencu, visoke šest metara, pravo na pločnik. Njegova borba za život trajala je punih 12 dana u Urgentnom centru.

Zbog sumnje da su pokušali da ubiju državljanina Francuske, uhapšeni su Stefan V. (21), Milan T. (19), Dragan T. (20), Jovan K. (19) iz Beograda i Bojan M. (19) iz Batajnice. Lisice su stavljene i osumnjičenima Branimiru Č. (22) i Vladanu S. (21) iz Nove Pazove, Milanu V. (19) iz Pančeva, Vladimiru B. (18) i Ivanu G. (27) iz Sremčice.
Izvor: Novasloboda.ba, Alo!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP