Goran Bregović završio pesme za Eurosong 2010.

Goran Bregović završio je sve tri kompozicije od kojih će 28. februara 2010. biti izabrana ona koja će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u maju u Norveškoj.

"Pesme su gotove, a narednog vikenda će sa predstavnicima RTS biti održan sastanak na kome će biti utvrđeni detalji oko organizacije kastinga na kome će Bregović izabrati izvođače" , izjavio je Tanjugu Bregovićev menadžer Raka Marić.

Bregović je ranije najavio da će na kasting će pozvati 10 izvođača kako bi procenio koja kompozicija kom interpretatoru najviše "leži".
Kompozitor je rekao i da bi voleo da Srbiju predstavlja mlad i energičan interpretator, ali i da "Ceca ima dobru harizmu" za Eurosong.
U medijima se kao glavni konkurenti za srpskog predstavnika na ovom festivalu pominju Emina Jahović, Ana Nikolić, Milan Stanković, Tijane Dapčević, Aleksandra Radović i Jelene Tomašević.
Ove godine će u Norveškoj nastupiti predstavnici 39 zemalja, prvo polufinalno veče zakazano je za 25. maj, drugo za 27. maj, a finale će biti održano 29. maja.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP