Kako pravilno istisnuti bubuljicu?

Jedan od najtežih grehova lepote je kopanje po lici i istiskanje svega što vam se nađe na putu. No, budući da 85 posto žena upravo to svakodnevno radi, donosimo vam uputstva kako to raditi koliko toliko ispravno

Ako baš morate istisnuti bubuljicu, kožu pre toga temeljno pripremite. Odlazak na spavanje sa šminkom, čupanje sedih neki su grehova lepote pred kojima posustanemo nadajući se da ćemo se ipak uspeti izvući te da će nam naša koža uspeti oprostiti.

No, ono što će nam lice teško zaboraviti je prčkanje po licu, pogotovo ako to činimo redovito duž niz godina. Ali upravo je to najčešća zabranjena zona kojoj ne može odoljeti 85 posto žena.

Učestalost profesionalnog čišćenja lica ovisni prvenstveno o tipu kože, no igranje kozmetičarke u kućnoj radinosti nikako nije preporučljivo.
Budući da će bez obzira na sva upozorenja, istiskanje bubuljice biti dijelom rutine njege donosimo vam uputstva na koji način to učiniti sa što manje štete.


Ne činite to učestalo, već samo kada je panika poput one kada izbije bubuljica taman prije izlaska na koji ste se pripremale mjesec dana.

Prvi korak: Temeljito očistite kožu lica na kojoj se nalazi bubuljica mlijekom, gelom ili pijenom za čišćenje lica. Masnoća, znoj i šminka moraju biti u potpunosti uklonjeni s bubuljice.

Drugi korak: područje bubuljice pređite laganim pilingom kako bi se uklonile mrtve stanice i koža pripremila za daljnju 'obradu'. Na taj će način sadržaj bubuljice lakše izaći na površinu.

Treći korak: Na kažiprste obje ruke, odnosno na prste kojima ćete istisni bubuljicu, stavite izrezane prste gumene rukavice. Tako ćete spriječiti urezivanje nokta u kožu ispod kojih se nalazi mnoštvo bakterija. Zatim na svaki prst stavite papirnatu maramicu.

Četvrti korak: Imate li priliku napariti lice, istiskivanje će biti lakše. Prije nego li krenete istiskivati bubuljici, nategnite kožu jer će tako dio njegov sadržaja izaći na površinu. Nakon korištenja maramicu odmah maknite dalje od lica.

Peti korak: Nakon postupka lice zaštiti antiseptičkim gelom te stavite masku od čajevca ili gline koji istovremeno zatvaraju pore i djeluju antibakterijski.
(Zadovoljna)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP