"Selo gori..." blagoslovio patrijarh Irinej

Novi patrijarh srpski Irinej blagoslovio je ekipu TV serije „Selo gori, a baba se češlja" avgusta 2008, u vreme kada je bio vladika niški.

Novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve prisustvovao je tada prvoj klapi trećeg serijala najgledanije srpske serije. On je boravio u selu Kukljin, na obali Zapadne Morave, na poziv producentske kuće „Kontrast studio", podsetio je Press.

- Budući da smo nakon emitovanja drugog serijala dobili pohvale od niške eparhije, bilo nam je zadovoljstvo i čast da kao počasnog gosta na snimanju narednog serijala pozovemo njegovo preosveštenstvo vladiku niškog Irineja - objašnjava Radoš Bajić, reditelj i scenarista sage o srpskom selu, i dodaje:
- Vladika se odazvao pozivu, čime je učinio veliku čast kako meni kao autoru, tako i producentima serije. Tada je blagoslovio početak snimanja i odao je ekipi serije priznanje za verodostojno predstavljanje pravoslavne vere, rodoljublja i tradicionalnih vrednosti srpskog naroda, kao i za snažne poruke vezane za porodične vrednosti i poštovanje predaka.
Inače, „Kontrast studio", koji u koprodukciji sa RTS-om sa velikim uspehom realizuje „Selo gori...", od prvog serijala na set poziva nekog od sveštenika Srpske pravoslavne crkve da bi blagoslovio početak snimanja. Na samom početku na snimanje je dolazio lokalni paroh iz sela Medveđa, a zatim i drugi crkveni velikodostojnici. Snimanje je 19. oktobra prošle godine posetio i predsednik Srbije Boris Tadić.
Press

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP