Da se pretvorim u Severinu

Omiljena Splićanka će još jednom da utvrdi svoj zvezdani status - dokumentarcem "Da se pretvorim u Severinu".

Polučasovni crno-beli dokumentarni film reditelja Darka Drinovića biće prikazan na šestom međunarodnom festivalu dokumentarnih filmova "ZagrebDox" koji je otvoren 28. februara i trajaće do 7. marta. Drinovac je Severinu "špijunirao" četiri dana uoči koncerta u Beogradu.

"Severina mi je dozvolila da je pratim na večere, u svlačionicu, dođem u sobu ujutro kad je bez šminke. Hteo sam da prikažem ono što drugi nemaju prilike da vide. Kadrove u kojima sam primetio da je Seve negde svesna blizine i rada kamere, taj deo nisam stavljao u film", rekao je Drinovac za list "Globus".
U crno-belom dokumentarcu moći će da se vide isečci iz četiri dana života Severine Vučković, njene pripreme za koncert, kao i susreti sa verenikom Slavkom Šainovićem.

Pored dokumentarca o Severini, zagrebačka publika će videti i film Miloša Jovanovića "Bajaga - muzika na struju", o 25 godina rada Bajage i Instruktora.
Na festivalu će biti prikazano 140 dokumentarnih filmova iz celog sveta, a u okviru "Kontroverznog doksa" i "Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest" Željka Mirkovića.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP