Facebook lozinke kradu hakeri

Hakeri prevarom sa i-mejlovima kradu lozinke korisnika društvene mreže Facebook, upozorila je kompanija za bezbednost na Internetu McAfee.

Korisnicima stižu i-mejlovi koje je navodno poslao Facebook, obaveštavajući ih da im je lozinka promenjena i da moraju da otvore prilog da bi ona ponovo postala važeća, objasnio je Mekafi.

Kako se dodaje, atačment je "kradljivac lozinke", kojeg korisnik aktivira kada ga otvori. Tada hakeri mogu da dođu do podataka o svim korisničkim imenima i lozinkama na tom računaru, odnosno do podataka koji nisu povezani samo s Facebookom.
"To bi mogla da bude veoma opasna pretnja, ako se ima u vidu da bi oko 350 miliona korisnika Facebooka moglo da nasedne da ovu prevaru", upozorili su predstavnici Mekafija u saopštenju.
U naslovu opasnog i-mejla stoji: "Potvrda o resetovanju lozinke za pristup Facebooku! Služba za tehničku podršku!"
Mekafi je pozvao korisnike koji prime takvu poruku da je obrišu i da ne otaraju atačment.
Facebook je zbog velikog broja članova česta meta hakera, koji pokušavaju da ukradu lozinke korisnika.
U izveštaju o predviđanjima za hakerske napade u 2010. godini, Mekafi je upozorio da "slanje i-mejlovova sve češće metod koji se koristi za napade na pojedince, korporacije i državne institucije".
(Beta)

2 komentara:

Анониман,  петак, 19. март 2010. 12:33:00 CET  

Ako Facebook moze da ukloni nepristojne komentare onda treba da
Sistemski uklanja Hakerske napade u vidu ponuda i Atacmenta za resetovanje Lozinke

Анониман,  петак, 19. март 2010. 12:52:00 CET  

Ako Hakeri prevarom i-mejlovima Potvrda o resetovanju lozinke za pristup Facebooku - Služba za tehničku podršku! mogu da kradu lozinke korisnika Facebooka i dr. podatake sa tog računara, onda bezbednjaci Mekafija ne rade svoj posao,ili takve i-mejlove salje buduca konkurencija Facebooka.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP