Dečak koji stari pet puta brže od vršnjaka!

Harry Crowther je jedina osoba u svetu koja boluje od atipičnog Progeria sindroma zbog kojeg njegovo telo stari pet puta brže nego kod njegovih vršnjaka.

On vozi skateboard, pliva, vozi bicikl, penje se po stablima. Zapravo, ponaša se kao svaki drugi 11-godišnjak. Medjutim, Harry Crowther to nije. Vremeom ce to biti i sve vidljivije...

Školarac iz Mirfielda već boluje od artritisa. Četiri puta na dan uzima i tablete protiv bolova, koje inače koriste stariji ljudi. Koža mu je sve tanja, a kosti na prstima i oko vrata propadaju. Dnevno mora bar jednom vežbati, a svake nedelje ide na hidroterapiju.
Pošto jedini boluje od ove bolesti, doktori ne mogu predvideti kako će se njegova bolest razvijati. Njegovi roditelji, Sharron i John Crowther, su svesni da će život njihovog sina biti kratak pa se trude iskoristiti svaki trenutak. Harry je inače rođen bez ikakvih komplikacija u bolnici Dewsbury. Ima 16-godišnju sestru Emmu i 14-godišnjeg brata Jacka, prenosi Daily Mail.
'Najviše me naljuti kada ljudi koji me ne poznaju bolje', rekao je Harry.

Doktori su prvo mislili da ima rascep nepca, no testovi su pokazali da je sve u redu s njegovim ustima. Godinama su njegovi simptomi zbunjivali lekare, a onda su roditelji videli televizijsku emisiju o devojčici koja boluje od Hutchinson Guilford Progeris sindroma, bolesti najsličnije stanju, koje je pogodilo Harryja. Osoba, koja je bolovala od slične bolesti, doživela je 26 godina.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP