KK Crvena zvezda ide u stečaj

Od četvrtka, 1. jula 2010. godine KK Crvena zvezda ulazi u stečajni postupak. To je sigurno, kao i da je predsednik crveno-belih Vladislav Lale Lučić, zajedno sa ljudima sa kojima je pre pet meseci ušao u klub, podneo, kako je naveo, ostavku moralnu ostavku.

Pored Lučića, iz kluba su u utorak, posle sednice Upravnog odbora otišli i Božidar Maljković, Ranko Žeravica i Nikola Marjanović.

U Crvenu zvezdu će uskoro ući stečajni upravnik koga će odrediti sudija Privrednog (Trgovinskog) suda i on će do, svi se nadaju u klubu, izlaska iz stečaja voditi klub zajedno sa Mirkom Pavlovićem, koji je dobio ovlašćenja Upravnog odbora da rukovodi klubom sa Malog Kalemegdana.

"Kao što se očekivalo, posle naših pet meseci u klubu, stečaj je pred nama tako da je moralni čin da podnesemo ostavke. Dolazi nam stečajni upravnik, koji bi nas (upravu) ionako raspustio,a ipak mi imamo neka prezimena koja ne zaslužuju takav čin", reklao je Lučić novinarima.

U Zvezdi se nadaju i da će za stečajnog upravnika biti postavljen Svetozar Obrenović koji je i sam prisustvovao sastanku UO u utorak popodne.

"Sudija donosi odluku, a UO bi voleo da to bude Obrenović koji je zvezdaš od rođenja i ranije je bio u klubu. Bilo bi lepo da i vi novinari pomognete", rekao je Lučić.

Da li je ugroženo postojanje Zvezde, Lučić je kratko odgovorio: "Crvena zvezda neće biti ugašena".

Četvorica košarkaša Zvezde u ponedeljak su zatražila raskid ugovora sa klubom, kako bi kao slobodni igrači potražili novu sredinu za nastavak karijere. (Mondo)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP