Rok zvezde umiru u 27.godini?

Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus, koja je pronađena mrtva u svojoj kući u Londonu, još jedna je poznata rok zvezda koja je preminula u 27. godini.

Jedan od osnivača "Roling Stonsa" Brajan Džons, gitarista Džimi Hendriks, pevačica Dženis Džoplin, pevač grupe "Dors" Džim Morison i frontmen grupe "Nirvana" Kurt Kobejn takođe su umrli sa 27 godina.

Prvi je preminuo Džons, koji je neposredno pre smrti napustio "Stonse" zbog neslaganja sa drugim članovima.

On je u julu 1969. godine pronađen mrtav u svom bazenu u engleskom okrugu Saseks, a našla ga je njegova devojka.

U zvaničnom izveštaju o uzroku smrti navedeno je da je u pitanju nesrećan slučaj, kao i da su mu jetra i srce bili oštećeni zbog upotreba droge i alkohola, ali se sumnjalo da je ubijen.

Hendriks je preminuo u septembru naredne godine u hotelu u Londonu. On se ugušio od povraćanja, nakon što je popio tablete za spavanje i crveno vino.

Mesec dana kasnije, u istoj godini života, preminula je Dženis Džoplin, u hotelu u Los Anđelesu. Veruje se da je umrla zbog predoziranja heroinom.

Morison je nađen mrtav u kadi u svom stanu u Parizu, u julu 1971. godine. Sumnja se da je uzrok smrti srčani udar, mada nikada nije izvršena autopsija.

Kobejn, koji je imao velike probleme sa korišćenjem heroina, ubio se upucavši se u glavu, u svojoj kući u Sijetlu, u aprilu 1994. godine.

Mnogi drugi, manje poznati muzičari, takođe su preminuli u 27. godini, preneo je AFP.

Među njima je klavijaturista američkog rok benda "Grejtful ded" Rodžer "Pigpen" Makernan.

Umro je u martu 1973. godine od izliva krvi, uzrokovanog alkoholizmom. Gitarista i tekstopisac iz velškog rok sastava "Menik strit pričers" Riči Edvards nestao je u februaru 1995. godine, a njegov automobil je nađen napušten blizu ozloglašenog mesta za samoubistvo. Zvanično je proglašen mrtvim 2008.
(Izvor: Novosti)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP