Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Duh u Novom Pazaru (VIDEO)

Dva policijska automobila obezbeđivala su noćas kuću Esa Vrujčanina u Sandžačkoj ulici u novopazarskom naselju Hadžet, koju navodno već četvrtu noć pohodi džin (duh ili đavo).Policija je tu da bi onemogućila okupljanje većeg broja građana, od kojih neki, uvereni u ovu pojavu, klanjaju ne bi li molitvama pomogli porodici Vrujčanin da se oslobodi ove neželjene pojave, dok je veliki broj i onih koji dolaze iz puke radoznalosti.

Niko od porodice Vrujčanin nije bio noćas raspoložen za bilo kakve izjave. Oni su okupljene sugrađane molili da se ne zadržavaju pred njihovom kućom, obrazlažući to tvrdnjom da je njihova porodica u "velikom problemu".

Dobro obavešteni tvrde da se u kući Vrujčanina nalaze imami koji čitaju prigodne ajete iz svete knjige Kurana i da među njima ima onih koji su došli iz Bosne i Hercegovine i pokušavaju da porodici Vrujčanin vrate mir.

Sandžačka ulica je ove devete ramazanske noći prilično prometna, jer mnogima je dovoljno da njome samo prođu pored kuće Vrujčanina na čijem krovu, kako se tvrdi, džin najviše obitava.

Oni koji tvrde da su videli džina kažu da je visok dva do tri metra, obučen je u belo i lice mu je nevidljivo.

Priča se i da je džin navodno "ušao u obračun" sa Vrujčaninom i da mu je tom prilikom pocepao košulju.
Međutim, među okupljenima je najviše onih koji ne veruju u priču o duhu.

Vernici tvrde da je ovo prvi put da se tako nešto događa u Novom Pazaru, ali ima i onih koji tvrde da je reč o "čistoj ezoteriji", te da ta, kako kažu, priča, "ne zaslužuje ama baš nikakvu pažnju".

Upućeni podsećaju na verovanje da se tokom svetog meseca Ramazana otvaraju vrata raja za meleke (anđele), koji posećuju one najistrajnije u postu, dok se vrata pakla zatvaraju, a šejtani (đavoli) bacaju u lance.

Mesec Ramazana je za muslimane ove godine počeo 1. avgusta i tada se oni uzdržavaju od hrane i pića tokom dana, od izlaska do zalaska Sunca. Ovaj Ramazan će trajati 29 dana, nakon čega se nastavlja trodnevni praznik Ramazanski Bajram.

Novopazarsko naselje Hadžet je sagrađeno na groblju streljanih muslimana 1944. i 1945. godine, gde je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić 29. jula postavio kamen temeljac za još jednu džamiju u Sandžaku.

Na Hadžetu se ranije dogodio i veliki protest vernika lojalnih toj verskoj zajenici zbog pokušaja lokalnih vlasti da zaustavi izgradnju mekteba (dečjeg vrtića).< Tanjug

1 komentara:

Анониман,  среда, 10. август 2011. 21:50:00 CEST  

Selam i pozz za citaoce ovih deinformacija.
Kako ste svi naivni zar nevidite da je sam Zukorlic potplatio ovoj fam. da izvedu kao dezinformaciju da se pojavio duh samo da bi napravio dzamiju a znate da je prosle godine bila frka oko tog mjesta sto je Zukorlic htio na silu otet mjesto da bi sagradio dzamiju a sad je moze predobit na taj nacin. Gospodo probudite se i sprijecite tog lopova Zukorlica sto ce otimat ljudima zemljiste na izmisljene lazi sa dzinovima, jer imate jasno u K'uranu da pise u mjesecu mubarek Ramazana su svi dzinovi povezani...
Selam

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP