Nokia 100 za svega 20 evra

Nokia je predstavila model Nokia 100 koji će se prodavati za svega 20 evra, ali i tri smartphone modela sa najnovijim Symbian Belle operativnim sistemom.



Nokia je predstavila dva najjeftinija modela mobilnih telefona do sada, suočena sa povećanom konkurencijom azijskih proizvođača na tržištu niže cenovne klase.

Modeli Nokia 100 i Nokia 101, koji koštaju 20 odnosno 25 evra, pojaviće se na tržištu u trećem i četvrtom kvartalu, prenela je agencija AP.

Ipak, Nokia ne odustaje ni od tržišta smartphonova, pa iz finske kompanije stižu i tri nova modela sa Symbian Belle softverom.

Nokia 600, Nokia 700 i Nokia 701 pokreće Symbian Belle, najnoviji u nizu planiranih softverskih poboljšanja Symbian platforme, povećava broj početnih ekrana na tri do šest i uključuje podesive vidžete, tako da korisnik može da odredi koji sadržaj mu je prioritetan za postavku na početni ekran.

Telefoni imaju opciju padajućeg menija i taskbar za pristup obaveštenjima sa bilo kog početnog ekrana, kao i Nokia pretraživač sa tri puta bržim učitavanjem sadržaja.

Uz NFC tehnologiju, telefoni omogućavaju deljenje kontakata, video snimaka i slika sa drugim uređajima i smart telefonima koji imaju ovu tehnologiju, kao i uparivanje sa dodatnom opremeom kao što su zvučnici i slušalice.

Telefone odlikuju prepoznatljive funkcije, ali svaki od njih pruža veoma različit spektar podešavanja i personalizacija, kako bi omogućio korisnicima da odaberu ono što ih najviše interesuje kada je smartphone u pitanju.

Nokia 600 ima snažan unutrašnji zvučnik i sposobnost za prenošenje muzike bežičnim putem do zvučnika opremljenih NFC tehnologijom, ugrađen FM radio sa antenom za slušanje radija bez slušalica,procesorom od 1GHz, kamerom od pet megapiksela sa punim fokusom, LED blicem i HD video snimanjem, kao i dva gigabajta interne memorije sa podrškom za memorijsku karticu sa povećanjem do 32 GB.

Nokia 700 je najkompaktniji monoblok smart telefon na svetu sa procesorom od 1 GHz, Amoled ClearBlack ekranom od 3.2 inča, 2 GB interne memorije, HD video snimanjem i kamerom od 5MP, ali i dugotrajnom baterijom.

Nokia 701 je lagan smart telefon, koji između ostalog poseduje ekran dijagonale 3,5 inča, kameru od 8MP sa punim fokusom, dual LED blicem i dvostrukim digitalnim uvećanjem, drugu prednju kameru i HD video zapis, 8GB interne memorije, kao i opciju za kompenzaciju šumova koja pruža najčistiji zvuka.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP