Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Hitler umro prirodnom smrću u Argentini?

Iako se većina istoričara slaže da je Hitler izvršio samoubistvo u bunkeru u Berlinu 1945. godine, britanski novinari Džerard Vilijams i Sajmon Danstan u knjizi "Sivi vuk: Hitlerov beg" tvrde da njihovo istraživanje, zasnovano na novim, klasifikovanim dokumentima i forenzičkim testovima, to dovodi u pitanje.

"Ne želimo da iznova pišemo istoriju, ali dokazi do kojih smo došli o Hitlerovom bekstvu u Južnu Ameriku, suviše su neverovatni da bismo ih ignorisali", rekao je Vilijams za Skaj njuz.

Prema novoj teoriji, Hitler je najverovatnije, posle Drugog svetskog rata živeo u svojoj rezidenciji u Argentini.

"Nema forenzičkih dokaza o njegovoj ili o smrti Eve Braun, dok su izjave svedoka o njihovom životu u Argentini veoma uverljive", rekao je Vilijams.

Prema tvrdnjama iznetim u knjizi, Hitler i Eva Braun, tajno su 1945. godine odleteli iz Nemačke u Argentinu, gde su živeli 17 godina i podigli dve ćerke.

Hitler je, prema ovoj teoriji, umro prirodnom smrću 1962. godine.

U knjizi su, takođe, iznete optužbe na račun američke obaveštajne službe, jer je, kako se navodi, dozvolila diktatoru da pobegne u Argentinu, u zamenu za pristup nacističkoj ratnoj tehnologiji.

Vilijams tvrdi da su sovjetski lider Staljin, američki predsednik Dvajt Ajzenhauer, direktor FBI Edgar Huver "znali da nema dokaza da je Adolf Hitler umro u bunkeru".

"Teško je razumeti zašto je veliki deo do sada objavljenog materijala koji smo predstavili u knjizi godinama ignorisan", rekao je Vilijams.

Vilijams je dodao i da su novi dokazi pokazali da su delovi Hitlerove lobanje koje su Rusi odneli, zapravo pripadali mladoj ženi, kao i da su neki od svedoka u Argentini, koji su sa njim i Danstanom radili na knjizi dobijali pretnje smrću od nepoznatih osoba.

Film po knjizi "Sivi vuk" već se snima i trebalo bi da bude završen u januaru.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP