Devojka ostarila 50 godina za nekoliko dana

Vijetnamka Ngujen Ti Fuong (23) sada izgleda kao 70-godišnjakinja – neobično medicinsko stanje zbog kojeg je ova devojka ostarila 50 godina za nekoliko dana dogodilo se nakon što je imala alergijski napad na morsku hranu.

Ngujen je počela da stari 2008, kada je za nekoliko dana dobila bore na licu, a koža na telu joj se opustila, poprimajući sve klasične znakove starenja. Lekari sada nameravaju da ustanove šta je uzrokovalo njeno iznenadno starenje i ponudili su besplatnu pomoć.

Ngujen, sada stara 26 godina, tvrdi da joj se stanje pogoršalo od 2008. Ona i njen muž Ngujen Tan Tujen žive u pokrajini Ben Tre u Vijetnamu, kod ušća Mekonga. Par je odlučio da objavi svoju priču u javnosti prvi put, nadajući se da će im neko pomoći.
Ngujen kaže da je alergična na morsku hranu i da je 2008. imala posebno tešku reakciju na nju, uključujući neizdrživi svrab na koži. Ona je tada uzela neki lek iz lokalne apoteke, umesto da ode kod lekara, jer su ona i suprug previše siromašni da priušte pregled u bolnici.

“Nakon mesec dana uzimanja leka svrab se smanjio, ali su ostali otoci. Onda sam prešla na tradicionalnu medicinu i otoci su nestali, zajedno sa svrabom. Međutim, moja koža je počela da se opušta i bora”, ispričala je Ngujen.

Ona je potom uzela drugi narodni lek da spreči brzo starenje kože, ali bez uspeha. Ni ona ni muž se ne sećaju koji lek su kupili prvi, niti u kojoj apoteci.

“Smatrali smo da je to sudbina i prekinula sam s lečenjem 2009. Sada nosim masku kad god idem van. Koža mog lica, grudi i stomaka je ispresavijana, kao kod starih žena koje su rodile više puta, iako mi nemamo dece”, ističe Ngujen, dodajući da sindrom brzog starenja, međutim, nije uticao na njen menstrualni ciklus, kosu, zube, oči i um.

Njen muž ističe da je, uprkos njenom stanju, i dalje jednako voli. Ngujen kaže da se zbog toga oseća pouzdanije na poslu i u samom životu.
(Žena)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP