Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Jeti postoji - pronađeni dokazi

Međunarodni tim naučnika prikupio je "nepobitne dokaze" o postojanju Jetija u ruskoj oblasti Kemerovo, u Sibiru, saopštile su lokalne vlasti.

"Tokom ekspedicije u pećini Azaskaja, istraživači su naišli na nepobitne dokaze da snežni čovek zaista postoji i da živi u planinskoj oblasti Šorija", ističe se u saopštenju koje je sinoć objavljeno na Internetu.

"Pronađeni su otisci stopala snežnog čoveka, njegova jazbina kao i način na koji označava svoju teritoriju. U jednom od otisaka stopala pronađene su dlake za koje se veruje da pripadaju Jetiju", navodi isti izvor, prenose ruski mediji.

Za vlasti Kemerova više nema sumnje: ovi dokazi, "koji se proučavaju u jednoj naučnoj laboratoriji", potvrđuju da snežni čovek živi na njihovoj teritoriji, te da je neophodno osnovati centar za proučavanje Jetija pri državnom univerzitetu.

Mnogi, međutim, sumnjaju da je ovo samo još jedna marketinška kampanja kako bi se podstakao turizam u regionu. Nedavno je u jednoj takvoj kampanji učestvovao i poznati ruski bokser i svetski šampion u teškoj kategoriji Nikolaj Valuev.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP