Zašto žene teže dolaze do orgazma?

Istraživanje u kojem je učestvovalo 13.000 studenata, pokazalo je da je 32 odsto žena doživelo orgazam prilikom prvog seksa sa partnerom, 49 odsto došlo je do vrhunca nakon nekoliko odnosa sa istom osobom, dok je 79 odsto njih do orgazma stiglo sa osobom sa kojom su bile u vezi.

Ženama je znatno lakše da dožive orgazam sa osobom koju poznaju pošto u svim ostalim slučajevima uvek ostaju na oprezu i nisu u stanju da se dovoljno opuste kako bi došle do vrhunca.

Sa druge strane, za nizak procenat orgazama prilikom seksa koji ne uključuje romantičnu vezu, dobar deo krivice mogu snositi muškarci pošto zbog neobaveznog seksa oni ne osećaju potrebu da se ozbiljnije posvete partneru.

Kada žene nisu u stanju da veruju partneru, mnogo su manje šanse da će mu se otvoriti i probati da reše problem koji ih sprečava da dođu do orgazma. Takođe, kada su u novoj vezi strah od potencijalnog osuđivanja njihovog izgleda ili umeća u krevetu igra veliku ulogu, i često dovodi do lažiranja orgazma kako ne bi povredile partnera.

Mnoge žene mogu uživati u seksu i bez orgazma, pošto za većina izuzetno ceni i bliskost sa partnerom, intimnost koju seksualnim odnosom postižu.

Kada je orgazam u pitanju ženama je izuzetno bitan kontekst, potrebno je da se se oseća dobro u svojoj koži jer njena seksualna stimulacija ne dolazi iz polnih organa već iz mozga, a na partneru je do joj to omogući.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP