Žestoki sukobi navijača Željezničara i splitskog Hajduka (VIDEO)

Žestoki sukobi navijača Željezničara i splitskog Hajduka uoči prijateljskog meča u Sarajevu. Mnogo povređenih. Navijači Želje bacali navijače Hajduka u Miljacku!



Sarajevski Željezničar pozvao je splitski Hajduk na proslavu 90. godina svog postojanja. Sve je bilo zamišljeno da protekne prijateljski i da se podsete onih dana kada su ti klubovi bili članovi one velike jugoslovenske lige.

Međutim, na oko jedan sat pre i utakmice na Grbavici izbili su veliki sukobi između navijača dva kluba. Mediji u Sarajevu javljaju da je u bolnicu preveženo šest povređenih osoba, kao i da su se čuli pucnji z vatrenog oružja!

Dve povređene osobe su iz Metkovića, dve su iz Sarajeva i jedan policajac, koji je zadobio teške telesne povrede.



MUP Kantona Sarajevo potvrdio je broj povređenih i saopštio da je u sukobima oštećeno devet putničkih vozila.

"Do sukoba je došlo u blizini stadiona Grbavica' i ulicama koje vode prema stadionu. Službenici policije koji su angažovani na obezbeđenju utakmice intervenisali su u cilju smirivanja situacije, a takođe su angažovane i dodatne snage iz policijskih stanica", rekao je portparol kantonskog MUP Irfan Nedić.

On je rekao da su povređena četiri navijača i da je jedan policajac zadobio teške povrede.

Mediji, međutim, navode da je povređenih daleko više. Prema poslednjim informacijama - 11 osoba.

Novinar uz Sarajeva Armin Hasanbegović ispričao je za hrvatski portal Index.hr ono što je video na ulicama Sarajeva:

"Desetak minuta pre utakmice oko 200 navijača Hajduka iz svojih su kombija krenuli prema stadionu, naoružani bakljama. Trčali su prema stadionu, a sa druge strane krenuli su navijači Željezničara. Njih oko 300. Policija je došla tek nakon 15 minuta. Tada je počela potera 'Manijaka' za 'Torcidom': skakali su im po glavama, bacali ih u Miljacku. Strašne scene".



Prema informacijama sarajevskog "Dnevnog avaza", navodno su navijali Hajduka ušli na južnu tribinu stadiona na Grbavici i počeli su da kidaju i uništavaju transparente koje su spremili navijali Željezničara, takozvani Manijaci.

Posle dužeg sukoba, u kojima su razmenjivani udarce, letele su flaše, kamenje, baklje, drugi predmeti, policija je nekako uspela da odvoji zaraćene strane.



Incidenata je, prema istom izvoru, bilo i u centru Sarajeva, gde su tri kombija sa navijačima Hajduka napali huligani, a prema rečima očevidaca okršaj je bio više nego žestok. Dva su kombija zapaljena.

Sarajevski mediji pišu i da su posle incidenata igrači Hajduka izašli na teren, a da su im njihovi navijači, odnosno Tordica, poručili da se "ne vraćaju u Split, ako počnu meč".

Novinar OBN televizije koji se nalazi na mestu događaja situaciju je opisao ovako: "Kao da je opet `92. godina. Ne zna se ko koga...".

Mediji navode da su u sukobima učestvovali navijači Hajduka iz BiH, a da su navijači iz Splita još bili na putu za Sarajevo.

Policija je saopštila da su organi reda zaustavili pet autobusa navijača Hajduka iz Splita i da će oni najverovatnije biti vraćeni nazad, zajedno sa navijačima koji su ranije došli.

Utakmica je otkazana.
(MONDO)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP