EU se raspada 2014, Srbija ulazi u sastav Nemačke!

Srbija će 2021. biti članica Sjedinjenih evropskih država, i to kao satelit „nemačkog carstva", predviđa kontroverzni istoričar Najl Ferguson.

Teška finansijska kriza, uprkos predviđanjima, neće uništiti evro, ali hoće Evropsku uniju 2014. Sedam godina kasnije, u teškim porođajnim mukama, Potsdamskim sporazumom „rodiće" se nova fiskalna i politička tvorevina - Sjedinjene evropske države, na čijem čelu će biti - ko drugi nego - Nemačka.

Uniju su do tada napustili Ujedinjeno Kraljevstvo, Švedska i Danska. A u novoj političkoj tvorevini okupljeni oko nove Nemačke biće i njeni novi sateliti - bivše jugoslovenske države Srbija, Bosna, Hrvatska, Makedonija i Kosovo. Belgija će se raspasti na Flandriju i Valoniju, nakon čega će SED imati 29 članica, dve više od bivše Evropske unije...

Nekome ovo može zvučati kao naučnofantastični triler sa primesama horora, ali reč je o predviđanjima profesora istorije sa Harvarda Nijala Fergusona, koje je objavio u vikend izdanju „Volstrit džurnal". Nadahnuto maštanje ili predviđanje sa realnim uporištem, tek vizija poznatog istoričara posmatra Beč kao novu prestonicu Evrope.

- Postoji ono nešto u nasleđu Habzburgovaca što multinacionalnu politiku čini u Beču daleko zabavnijom nego u bilo kojem drugom okruženju - citira Ferguson buduću austrijsku kancelarku Maršu Radecki.

Sjedinjenim evropskim državama pridružiće se Litvanija, Letonija i Estonija, kao i Poljska pod vođstvom bivšeg ministra inostranih poslova Radeka Šikorskog.

A evo kako Ferguson predviđa ponašanje Srba te 2021. godine.

- Kao i Istočni Nemci pre ujedinjenja, evropski južnjaci, među kojima su i Srbi, saživeli su se s idejom razmene životnih vrednosti. S petinom stanovništva starijom od 65 i s petinom nezaposlenih stanovnici ovih zemalja shvatili su vrednost uživanja u slobodnom vremenu. Gomila evra koji se slivaju na njihove račune potiču iz sive ekonomije. Uglavnom su zaposleni kao vrtlari i batleri bogatih Nemaca u njihovim rezervnim boravištima na sunčanom jugu. Pri tom u taj „jug" ne ulaze samo priobalni Hrvati, tu su i jug Francuske, cela Italija, Grčka...- predviđa profesor.

A nakon pada vlade Angele Merkel 2013. godine i pobeda ideja radikalne antibankarske frakcije „Okupirajmo Frankfurt" Nemačka će se vratiti u krilo socijalnih demokrata, koji s radošću prihvataju odlazak neugodno nespretnih Britanaca i Skandinavaca.

Nakon toga inspirisani obnovljenim finskim nacionalizmom, Šveđani, Danci i Norvežani zajedno s Islanđanima osnivaju Severnu ligu pošto su odbili nemačke pozive da finansijski potpomognu posrnule države na jugu Evrope. Zajedno sa Britancima, skandinavci SED nazivaju „Celim nemačkim carstvom".

Šta se u međuvremenu desilo sa Ostrvom? Nakon svog četvrtog mandata, premijer Velike Britanije Dejvid Kameron, suočen sa brojnim pritiscima u sopstvenoj stranci, morao je da raspiše referendum o novom savezu država, na kojem je 59 odsto Britanaca pod jakim uticajem tabloida glasalo protiv. Finansijska kriza odvratila je Škote od nezavisnosti, dok su se Irci 2013. odlučili na opciju prosperiteta s Britanijom, umesto štednje u Sjedinjenim evropskim državama. Engleska je omiljeno odredište velikih kineskih investicija, a bogati Kinezi zaljubljeni su u svoje raskošne londonske stanove i u novootkrivene užitke škotskih lovišta.
(Press)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP