Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Novak Đoković razmišlja da se povuče za par godina!

Novak Đoković razmišlja da završi karijeru za par godina! Najavio je da bi mogao uskoro da se penzioniše, pod uslovom da u tom periodu izjednači rezultate legendarnog Bjerna Borga.

Šveđanin je, naime, osvojio 11 grend slem titula pre nego što je prvi put okačio reket o klin, i to kada mu je bilo tek 26 godina. Novak ima četiri pehara sa takmičenja „velike četvorke“, i 24 su mu leta.

Razloge ovakvog Đokovićevog razmišljanja, koje će sigurno rastužiti armiju njegovih navijača, nije teško pogoditi. Telo mu sve više oseća posledice žestokog ritma non-stop igranja i napornih treninga, povrede ga neretko odvajaju sa terena, i Noletu je jasno da neće moći u nametnutom gladijatorskom stilu da izdrži još dugo.

- Raspored je veoma naporan, to mogu da vam priznam. Igrači se suočavaju sa dosta teškoća, posebno na kraju godine kada se od nas očekuje da budemo spremni i igramo 100 odsto na svakom turniru. Ali, ako ostvarim iste rezultate kao što je Borg svojevremeno uradio, u narednih par godina mogao bih da završim tenisku karijeru. Voleo bih da budem uspešan kao i on. To je, svakako, pitanje koje ću ozbiljno da razmotrim - otvorio je dušu Đoković,

Pobuna igrača sve je glasnija protiv pritiska ATP tura i zahteva organizatora turnira, odnosno imperativa učestvovanja na većini takmičenja.

- Mnogi su se žalili još posle Ju-Es opena. Moramo da budemo otvoreni za promene. Vremena su drugačija, i uz svo dužno poštovanje prema tenisu od pre 20 godina, ovaj sport je danas mnogo više fizički i oduzima energiju iz tela. Nemamo vremena za oporavak.

Novak nije među najžešćim protivnicima rasporeda turnira, kao što su Marej, Nadal i Rodik, koji su pretili i štrajkom.

- Nije lako naći dobro rešenje, ali mnogi od nas su se složili da tražimo kraći kalendar - zaključuje Đoković.
(Izvor: Novosti)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP