Novak Đoković razmišlja da se povuče za par godina!

Novak Đoković razmišlja da završi karijeru za par godina! Najavio je da bi mogao uskoro da se penzioniše, pod uslovom da u tom periodu izjednači rezultate legendarnog Bjerna Borga.

Šveđanin je, naime, osvojio 11 grend slem titula pre nego što je prvi put okačio reket o klin, i to kada mu je bilo tek 26 godina. Novak ima četiri pehara sa takmičenja „velike četvorke“, i 24 su mu leta.

Razloge ovakvog Đokovićevog razmišljanja, koje će sigurno rastužiti armiju njegovih navijača, nije teško pogoditi. Telo mu sve više oseća posledice žestokog ritma non-stop igranja i napornih treninga, povrede ga neretko odvajaju sa terena, i Noletu je jasno da neće moći u nametnutom gladijatorskom stilu da izdrži još dugo.

- Raspored je veoma naporan, to mogu da vam priznam. Igrači se suočavaju sa dosta teškoća, posebno na kraju godine kada se od nas očekuje da budemo spremni i igramo 100 odsto na svakom turniru. Ali, ako ostvarim iste rezultate kao što je Borg svojevremeno uradio, u narednih par godina mogao bih da završim tenisku karijeru. Voleo bih da budem uspešan kao i on. To je, svakako, pitanje koje ću ozbiljno da razmotrim - otvorio je dušu Đoković,

Pobuna igrača sve je glasnija protiv pritiska ATP tura i zahteva organizatora turnira, odnosno imperativa učestvovanja na većini takmičenja.

- Mnogi su se žalili još posle Ju-Es opena. Moramo da budemo otvoreni za promene. Vremena su drugačija, i uz svo dužno poštovanje prema tenisu od pre 20 godina, ovaj sport je danas mnogo više fizički i oduzima energiju iz tela. Nemamo vremena za oporavak.

Novak nije među najžešćim protivnicima rasporeda turnira, kao što su Marej, Nadal i Rodik, koji su pretili i štrajkom.

- Nije lako naći dobro rešenje, ali mnogi od nas su se složili da tražimo kraći kalendar - zaključuje Đoković.
(Izvor: Novosti)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP