"Ja imam talenat" - počela treća sezona

Krenulo je novo izdanju šoua na RTS - Radio-televiziji Srbije.

Najgledaniji regionalni takmičarski šou okupio je više od 5.000 talenata, od kojih će se samo 40 takmičiti za deset mesta u finalu, i titulu pobednika trećeg izdanja "Talenta". Naravno, i nagradu od 100.000 evra.

Od ove sezone, Danicu Maksimović zamenila je prvakinja Pozorišta na Terazijama i zvezda srpskog mjuzikla Mina Lazarević. U žiriju su i dalje najtiražniji kompozitor u regionu u poslednjih 20 godina Aleksandar Milić Mili i čelnik Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Mina želi da otkrije naredni veliki talenat, Mili ne želi da nekome bude "trauma do kraja života", a Tasa smatra da treći put Bog pomaže, i da će ovo izdanje šoua doneti najveći talenat do sada. Ali, koliko će ih neki takmičari oduševljavati, toliko će im drugi sesti "na nerv", ili sluh, osećaj za ritam i scenu…

Ređaju se "talenti", žiri se smeška, ili pravi grimase…

Prvi je prošao kapoera klub "Senzala", naklonjen akrobacijama od kojih je Mina svojevremeno završila u bolnici nakon probe scenske akrobatike, a za njima i mali pevač opere Aleksa Andrijašević, koji je iz trećeg puta uspeo da osvoji žiri arijom "La donna e mobile".

Prošli su i plesači Miloš i Helena, koji su se takmičili još u prvoj sezoni, "čovek-orkestar" Dragutin Milanović koji svira frulu nosem, zatim fantastični B Force crew brejkeri koji su "zauvek promenili način" na koji će Tasovac gledati bečki novogodišnji koncert…

Male gimnastičarke Sara Kiš i Zorana Sladek takođe će se pojaviti u daljim krugovima, kao i brejkeri Ruslan i Sršan, Dejana Bajić i reper Branko Forty. Ljubavno-sportsko-muzički par Ivana i Marko uspeo je da oduševi publiku pesmom "Zlatni dan", ali i da rasplače novu članicu žirija.

"Bože, koliko ste slatki", rekla je Mina brišući suze Tasovčevom maramicom.

Najbolji nastup prve večeri trećeg "Talenta" definitivno je priredila "srpska Adel" Bojana Stamenov, odlični soul vokal praćen odličnim bendom. Bojani je budućnost na muzičkoj sceni zagarantovana, sa ili bez 100.000 evra i pobede u "Talentu".

Žiri je odlučio jednoglasno - Tasovac više ne bi traćio ničije vreme na glasanje, Mili je oduševljen, a Mina želi da zna gde nastupaju da bi došla da ih čuje još koji put…

Pevači, igrači, talenti neobičnih veština - sve nas to čeka u narednih devet emisija audicija, a zatim i u velikom finalu.
(MONDO)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP