Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Prognoza vremena za zimu 2011-2012

Do sredine decembra ne postoji mogućnost snežnih padavina. Početkom decembra temperature će biti oko dva stepena, kada je reč o januaru, padavine će biti prosečne za taj period godine, a podaci trenutno pokazuju da će februar biti hladan i suv * Manje snežnih dana nego prethodnih godina

Iako su meteorolozi najavljivali prvi sneg za kraj novembra, kako pišu "Novosti", prava zima nas očekuje tek sredinom decembra.

Prema rečima meteorologa, dugoročne prognoze su nezahvalne pa tako ne mogu sa sigurnošću reći kada će Srbiju okovati sneg i led.

Branko Bijelić, prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije kaže da će padavine biti prosečne, a da prvi sneg možemo da očekujemo najverovatnije 10. decembra

Jutarnje temperature kretaće se od minus tri do minus četiri Celzijusa u Beogradu, a u ostalom krajevima zemlje od minus šest do minus sedam.

U toku dana temperature neće prelaziti drugi podeljak.

Ono što će obradovati vozače, a rastužiti decu, jeste podatak da će sneg padati samo do 13. decembra, nakon čega će doći do porasta temperature i otapanja snežnog pokrivača.

Januar mesec Beogradu i Srbiji doneće jovanske mrazeve.

Da će zima koja je pred nama biti ne samo prosečna, već i sa manje padavina u odnosu na godišnji prosek, kažu i u "Meteosu".

"Do sredine decembra ne postoji mogućnost snežnih padavina. Početkom decembra temperature će biti oko dva stepena, kada je reč o januaru, padavine će biti prosečne za taj period godine, a podaci trenutno pokazuju da će februar biti hladan i suv. Jedino što je izvesno jeste da će biti manje snežnih dana nego prethodnih godina", kaže Branko Sparavalo, meteorolog "Meteosa" za "Novosti".

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP