Kindle Phone: Amazon priprema jeftini Android telefon?!

Nakon što je Amazon predstavio svoj prvi tablet – Kindle Fire, internetom su se proširile informacije kako ova kompanija već priprema i svoj prvi pametni telefon koji će, kao i u slučaju tableta, biti 'cenovno pristupačan'.

Tako je analitičar iz Citigroupa Mark Mahaney, na temelju nekih informacija kojih se dokopao, zaključio da bi Amazon tokom posljednjeg kvartala 2012. godine mogao predstaviti Kindle Phone koji će navodno razviti s Foxconnom.

Ono što Mahaney posebno ističe jest da bi cijena proizvodnje Kindle Phonea trebala biti negdje između 150 i 170 dolara te bi ga Amazon mogao prodavati po sličnoj cijeni – čak se mogu odlučiti i gubiti novac na njemu, a taj bi minus nadoknadili prodajom sadržaja, odnosno mogli bi ga npr. prodavati po cijeni od samo jednog dolara uz potpisivanje ugovora s operaterima.

Bude li uređaj dovoljno zanimljiv većem broju korisnika te uz nisku cijenu, popularnost i prepoznatljivost Amazonova branda mogao bi postati jedan od popularnijih pametnih telefona i, kako su napisali na The Next Webu, 'u potpunosti uzdrmati smartphone tržište'.

Za pretpostaviti je da će Amazonov telefon raditi na Googleovom mobilnom operativnom sustavu Android, a osim telefona ova kompanija za početak sljedeće godine navodno priprema i još jedan model tableta – 8,9 inčni Fire koji će, osim većeg ekrana, imati napredniji hardver i vjerojatno veću cijenu.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP