Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Pronađen animirani film Volta Diznija iz 1928. (VIDEO)

Pronađen animirani film Volta Diznija iz 1928. godine "Hungry hobos", koji je nestao za vreme Drugog svetskog rata, i u kojem se vidi dobro poznato "lice", ali sa zečijim ušima. "Preteča" Mikija Mausa je Osvald, srećni zec.Volt Dizni je napravio 26 animiranih filmova sa Osvaldom, pre nego što je osnovao svoju kompaniju i "pretvorio zeca u glodara". Karakteristike i ponašanje Osvalda su preneti i na Mikija Mausa, lika kojeg znamo i volimo već 80 godina.

Animirani film "Hungry hobos" traje pet minuta i otkriven je nedavno u arhivi kompanije "Hantli film" u kojoj je bio smešten decenijama, a da ni zaposleni to nisu znali.

Direktorka kompanije Amanda Hantli rekla je da je kolega slučajno nabasao na traku na polici i da je iz znatiželje "izguglovao" ime filma i shvatio da je u pitanju klasik neprocenjive vrednosti.

U crtaću se, pored dobro poznatog "miša", pojavljuje i Peg Leg Pit. Osvald i Peg Leg su skitnice u vozu koje kradu jaja od kokoške.

Stručnjaci tvrde da "klasik neprocenjive vrednosti" ipak ima cenu - ona iznosi 25.000 funti. To je, barem, početna cena na aukciji koja će biti održana 14. decembra u Los Anđelesu, i na kojoj će "Osvald" biti ponuđen na prodaju.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP