Četrnaestogodišnja devojka iz Zagreba spavala sa sto partnera zbog opklade

Učenici jednog odeljenja 8. Razreda organizovali su krajnje bizarno takmičenje – ko će imati največi broj seksualnih partnera u toku meseca.

Mladi nažalost, tvrde stručnjaci, danas počinju da prerano izlaze, samim time prerano odrastaju, a onda, kako bi dokazali da su odrasli, prerano ulaze u seksualne odnose ne shvatajući kakve posledice to donosi.

Jedan od takvih primera je i slučaj jedne zagrebačke osnovne škole čiji su učenici 8. razreda organizovali posve bizarano i poražavajuće takmičenje. Naime, ekipa još uvek nezrele dece takmičila se u što većem broju seksualnih partnera. Kako navodi za Internet sajt Zagrebancija Gordana Buljan Flander, psiholog i upravnik Klinike za zaštitu dece grada Zagreba, slučaj je preuzela kada je šteta već odavno bila učinjena.

“Sećam se slučaja kada se jedan ceo razred kladio oko broja seksualnih odnosa. Pobedila je devojčica koja je u mesec dana imala sto seksualnih partnera. Poslali smo je na tretman kako bismo je upoznali sa pravim vrednostima ponašanja”, rekla je Buljan Flander.

Dodala je kako je u više susreta s devojkom radila na tome kako bi joj ukazala da nije potrebno dokazivati se na ovaj način i da se samopoštovanje ne meri brojem seksualnih partnera.

Ovo je samo jedan šokantan primer u moru njih koji pokazuje kako se celokupno društvo tako afirmisalo. Dečaci misle da će biti popularniji ako su nasilni i ako jedni drugima zadaju što više 'batina', a devojčice, kao što je vidljivo i iz primera, ako imaju što više seksualnih odnosa.

“Svaki današnji časopis prepun je nasilnih i seksualnih sadržaja pa se takve poruke nameću deci. Deci treba usaditi druge vrednosti, neke druge heroje. Ona ne smeju težiti popularnosti kroz seksualnost i nasilje”, dodala je Buljan Flander.
(B92)

1 komentara:

Анониман,  четвртак, 1. децембар 2011. 16:50:00 CET  

Naravno, za sve to su krivi roditelji. Pre svega dopustaju deci tog uzrasta da izlaze do kasno nocu a naravno roditelji ne znaju ni gde su ni skim su.I pored tolike slobode deca mogu da rade sta im je volja. :) nazalost.... a ona je sada umesto sto je ispala "riba" kako se danas kaze u zargonu, dobila etiketu za ceo zivot, gde kasnije to moze i njeno dete da procita i toga da se stidi!!!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP