Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Sećanje na Marka Markovića (VIDEO)

Odlazi stara garda sportskog novinarstava koje je sluzilo za ponos profesije. Jordan Ivanovic, Vladan Stojakovic, Dragan Nikitovic, Mijajlo Kostic, kao i Raca Markovic, Mladen Delic... A sada i Marko Marković.Doajen srpskog sportskog novinarstva Marko Marković preminuo je u Beogradu, u 76. godini posle duge i teške bolesti.

Marković je novinarstvom počeo da se bavi 1957. godine, a najveći deo karijere proveo je u Radio-televiziji Beograd (1962 -1995).

Tokom radnog veka prenosio je veliki broj fudbaskih utakmica i izveštavao sa 40 šampionata Evrope i sveta i Olimpijskih igara.

Bio je autor i voditelj kultne TV emisije "Indirekt", više radio i TV emisija o sportu, velikog broja intervjua i šest monografija.

Marković je bio i odgovorni urednik Sportskog programa TV Beograd, odgovorni urednik Sportskog programa RTS-a, kao i predsednik Udruženja sportskih novinara SRJ.

Od 1995. godine radio je na Televiziji Pink, gde je bio urednik sportske redakcije, ali se u poslednje vreme retko pojavljivao na poslu zbog bolesti.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP