48 sati sahrana (VIDEO)

Grupa kragujevačkih studenata i diplomaca okupljenih u udruženju "Vido", potpuno amaterski i bez budžeta snimila igrani film "48 sati sahrana".



Film, koji je parodija na rialiti programe, do sada je nekoliko puta prikazan u Kragujevcu, a tokom februara ovo ostvarenje stići će i u druge gradove Srbije.

Masovna pojava rialiti programa i njihov uticaj na mlade i društvo uopšte bila je osnovna ideja koja je pokrenula priču, kaže Miloš Radojković, apsolvent menadžmenta, koji potpisuje scenario filma "48 sati sahrana".

Bez budžeta, ali sa dosta entuzijazma, film je snimljen i montiran za samo tri meseca. Montažer je Aleksandar Glišović, po struci programer, koji je amatersko iskustvo sa kamerom i montažom uložio je u ovaj projekat.

Glumačka ekipa broji 10 članova. Među onima koji su se prvi put okušali pred kamerom je i Brankica Pavićević, diplomirana politikološkinja.

Nenad Glišović, član redakcije kragujevačkog Studentskog kulturnog centra, gde je "Sahrana" doživela svoju premijeru, smatra da su autori postigli cilj, a to je parodija, i dodaje da je film već postao kultni među kragujevačkom omladinom.

Velika premijera, kažu autori, biće održana krajem januara u Kragujevcu, simbolično, na 40 dana od prvog prikazivanja, nakon čega će projekcije biti organizovane i po drugim gradovima Srbije.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP