Fejsbukom kruži vest da je Čak Noris mrtav

Fejsbukom je počela da kruži informacija da je Chuck Norris, majstor borilačkih veština i zvezda akcionih filmova, preminuo u 71. godini. Naravno reč je o dezinformaciji i kao što glasi jedan od viceva o teksaškom rendžeru - Chuck Norris je mrtav, ali se danas već oseća dobro.

Popularnom društvenom mrežom Facebook kruži video link u kojem se navodi da je Chuck Norris preminuo. Ali, reč je o još jednoj internet prevari.

"Chuck Norris je živ. Video link koji kruži je čista prevara", potvrdio je Graham Cluley, viši konzultant u bezbednosnoj kompaniji Sophos, prenose strane agencije.

On je istakao da korisnici Facebook-a koji kliknu na link bivaju upućeni na spoljašnju web-stranicu koja, navodno, nudi mogućnost osvajanja nagrada kao što su Sony TV ili Apple-ov iPad ukoliko ostave podatke.

Cluley je savetovao korisnike Facebook-a da ne nasedaju na prevaru i da nipošto ne ostavljaju svoje lične podatke.

Facebook je odlična platforma za širenje glasina, ali i za internet prevaru. Čak i kada je reč o video linku ne znači da ste sigurni, stoga pre nego što odlučite kliknuti kako biste pročitali neku šokantnu vest koja se navodno nalazi na linku, pretražite da li je neki medij već objavio tu informaciju.

Takođe, osigurajte se dobrim antivirusom kako biste bili zaštićeni od sve učestalijih pokušaja prevara na internetu. Naravno, ne zaboravite da vas nijedan antivirus ne može zaštititi od Chucka Norrisa.
(itvesti.info)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP