TV Avala prekida program

Zaposleni na TV Avali najavili da će prekinuti emitovanje programa na ovoj televiziji ukoliko im se ne isplate zarade.

Republička radio difuzna agencija saopštila je će oduzeti frekvenciju toj televiziji, ako do aprila ne plati dug prema RRA. Zaposleni koji su već duže od mesec dana u štrajku zbog neisplaćenih plata, za danas su najavili obustavu emitovanja programa.

Predstavnik zaposlenih Nikola Vukomanović rekao je za Radio B92 da su se zaposleni nakon 37 dana štrajka odlučili da potpuno prekinu emitovanje programa na 24 sata, u toku čega će na ekranu stajati samo obaveštenje o tome.

“Ne znamo da li ćemo u tome i uspeti, s obzirom na to da se u zgradi juče pojavilo i dodatno obezbeđenje, uz ono postojeće koje sedi s našim kolegama u režiji koji sada emituju program. Ti ljudi su zaplašeni i postavljaju pitanje, na koji način bi eventualno, ako dođe do požara zu režiji, mogli da napuste režiju jer su u njoj zaključani spolja”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, zaključane kolege ne mogu ni da izađu iz režije ukoliko žele da jedu ili odu do toaleta, jer za to moraju da zovu šefa obezbeđenja, koji nije uvek slobodan, što, kako kaže, predstavlja dodatan pritisak na sve.

Međutim, Vukomanović dodaje da su zaposleni na TV Avala odlučni u tome da nastave štrajk jer vlasnici televizije do sada nisu pokazali ozbiljnu nameru da se uključe u rešavanje problema u toj televizijskoj kući.

”Takođe su odlučni da dođu do svojih zarada na ovaj ili onaj način, bilo sudskim tužbama, bilo pritiskom na javnost, s obzirom da niko nije reagovao, kao i s obzirom na to da RRA pre dva dana, umesto predviđenih 60 dana za konsolidaciju televizije, što je bila odluka 12. januara, sada izašla sa još nekim dodatnim rokom i praktično dalava vlasnicima mogućnost da se izvuku do prvog aprila”

On je zaključio da svi nadležni misle kako da pomognu vlasnicima, dok radnici nisu dobili ni julsku platu, i ništa se ne čini da se problemi reše.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP