Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

FileSonic prekinuo razmenu fajlova!

I veb sajt FileSonic (Fajlsonik), koji nudi prostor za skladištenje podataka, ukinuo je uslugu razmene fajlova posle pravne akcije protiv kompanije "Mega aploud" i hapšenja njenih vlasnika.

Policija na Novom Zelandu i u Evropi uhapsila je više lica u posljednjih nekoliko dana, poslije istrage američkog Federalnog istražnog biroa o "Mega aploudu".

Njeni vlasnici optuženi su za upravljanje šemom koja im je donela zaradu od 175 miliona dolara i nanela štetu od preko 500 miliona dolara vlasnicima autorskih prava na muziku, filmove i ostale zaštićene sadržaje.

"Fajlsonik", koji sebe opisuje kao "kompaniju za neograničeno skladištenje podataka", saopštio je da će korisnicima dozvoliti pristup samo njihovim ličnim fajlovima.

"Razmena fajlova na Fajlsoniku sada je isključena. Naše usluge mogu se koristiti samo za aploud i preuzimanje podataka koje ste lično aploudovali", navodi se u saopštenju na veb sajtu ove kompanije.

"Fajlsonik" je registrovan u Velikoj Britaniji i Hong Kongu.

Akcija država protiv "Mega aplouda" pokrenula je burnu debatu o pirateriji na internetu u vreme kada američki Kongres razmatra usvajanje oštrijih zakona o ovom problemu.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP