Francuskinje i tange

Mada su muškarcima one najseksipilniji komad odeće, u Francuskoj tange sve manje pobuđuju interesovanje žena koje se okreću udobnijim modelima koji ujedno ističu njihovu figuru.

"Tokom 90-ih, tange su Francuskinjama bile glavni komad donjeg veša ali to više nije slučaj", kaže Sesil Geren, direktorka Međunarodnog sajma donjeg veša koji će se ove nedelje održati u Parizu.

Reč je o najvećem sajmu donjeg veša u svetu (Salon International de la Lingerie) na kojem će biti predstavljeni najnoviji trendovi vodećih svetskih proizvođača.

Danas, svega jedna od četiri Francuskinje - koje spadaju u najveće kupce donjeg veša u svetu - ima tange u svom ormaru, što je 30 odsto manje u poređenju sa 2008, pokazalo je nedavno istraživanje. Iako još uvek 45 odsto žena misli da su tange seksi, jedna četvrtina ih smatra "otrcanim", a tek svaka deseta praktičnim.

Da su se vremena promenila, pokazuje i to da je teško bilo naći tange među modelima izloženim pred početak sajma. "Teško da ćete ih naći i u ženskim modenim časopisima", kaže Geren.

"Istini za volju, tange ne odgovaraju većini ženskih tela. Uvlače se u zadnjicu i ne čine ništa da istaknu figuru", dodala je ona.

Poslednjih deset godina, mnogi brendovi su izbacili na tržište "proizvode koji pružaju prednosti tange - zavodljivi su i ne ocrtavaju se ispod odeće, ali su daleko udobniji", kazala je Geren, dodajući da očekuje da će prodaja tangi na tržištu nastaviti i dalje da pada.

"Možete da budete seksipilni i u prozirnom donjem vešu, u donjem vešu određenih boja, sa veštim prorezima ili linijama koje ističu obline", istakla je ona.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP