Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Muška voda iz Kladnja - ponovo! (VIDEO)

U bivšoj Jugoslaviji kladanjska Muška voda bila nadaleko poznata, a flaširana se izvozila i u Ameriku. Preduzeće Muška voda iz Kladnja dobilo je sada koncesiju nad izvorištem istoimene vode za narednih 30 godina i najavilo povratak "seksi vasera" na tržište Bosne i Hercegovine i regiona.Meštani Kladnja tvrde da je reč o bosanskoj vijagri i da je putopisac Evlija Čelebija još u 17. veku pisao o Muškoj vodi koju je zvao izvorom mladosti.

Čelebija je naveo kako su age i begovi u buradima prevozili vodu, a da je Austro-ugarska uvrstila Mušku vodu na mapu lekovitih voda.

Nove analize utvrdile su da Muška voda deluje na smanjenje krvnog pritiska i šećera u krvi, poboljšava cirkulaciju i jača vitalnost.

Ali, prema mišljenju nekih, najvažnije je to što obezbeđuje potentnost pa se kaže da je Muška voda ženska radost.

Meštani Brateljevića, sela u kojem je izvorište, decu su, kažu, dobijali kadgod su poželeli i ističu da je pre nekoliko godina otac postao i jedan sedamdesetdvogodišnjak.

Eliksir zdravlja flaširan je u periodu od 1968. do 1992. godine. Proizvodnja je prekinuta početkom rata, a preduzeće Muška Voda d.o.o. Kladanj, koje je formirano pre 11 godina, dobilo je koncesiju nad izvorištem za narednih 30 godina. Dve decenije Muška voda otiče u zaborav, a istoimeni hotelski kompleks, sa oko 150 ležajeva, zjapi prazan.

Za Hotel Muška voda bili su zainteresovani Švajcarci, Austrijanci, a prema poslednjim pričama zagrejali su se i Slovenci.

Meštani Brateljevića tvrde da kogod da ga kupi neće propasti, jer će se Muška voda uvek tražiti i prodavati, i prenose mediji u Sarajevu.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP