Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

RRA oduzima dozvolu TV Avala

Radiodifuzna agencija Srbije (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji "Avala".

"Postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji "Avala" je pokrenut zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa", izjavio je Tanjugu zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

Karadžić je objasnio da se procedura za oduzimanje licence pokreće kada prođe više od dva meseca neplaćanja dodajući da "Avala" te obaveze nije izmirila više od dva meseca.
Takođe je kazao da ukoliko želi da zadrži i dalje frekvenciju, ta medijska kuća svoje obaveze mora da izmiri do aprila.

Karadžić je rekao da je, osim televizije "Avala", postupak za oduzimanja frekvencije pokrenut i za RTV "Pink", ali i još neke medijske kuće koje imaju nacionalnu frekvenciju.

"Pinku je upućena opomena, ali ne samo njima, već su opomene otišle na još adresa, jer TV Avala i "Pink" nisu jedine koje imaju dugove zbog neizmirenih obaveza", kazao je Karadžić.

Postupak je pokrenut protiv svih onih koji imaju dugovanja prema RRA za korišćenje frekvencije, ukazao je on, ne navodeći o kojim medijima je reč.

Zakonska procedura za oduzimanje frekvencije traje minimum 60 dana, objasnio je Karadžić, dodajući da je dat rok za izmirenja duga, a nakon toga će se i obaviti razgovor sa vlasnicima televizije, a potom pristupiti daljoj proceduri u zavisnosti od toga da li se dugovanja u međuvremenu izmire.

On je podsetio da su do sada oduzete neke regionalne i lokalne dozvole, dodajući da nacionalna nije ukinuta nikada do sada, ali da je skoro protiv svih nacionalnih emitera do sada pokretan postupak izdavanja opomena.

"O tome se nije mnogo govorilo u javnosti, ali 'Avala' je sada u žiži zbog štrajka", kazao je Karadžić, navodeći da se postupak može prekinuti čim se obaveze, odnosno dugovanja izmire.

On je podsetio da su vlasnici TV "Avale" nedavno imali sastanak sa predstavnicima RRA i da su obećali da će sva dugovanja biti izmirena.

U međuvremenu, zaposleni na TV "Avala" najavili su da će radikalizovati štrajk uz potpunu obustavu emitovanja programa, ako im do sutra ne budu isplaćene bar tri zarade.

Predstavnik zaposlenih Nikola Vukomanović je Tanjugu kazao da se, ukoliko zaposleni ne dobiju bar tri plate, od pet i po koliko im se duguje, ubuduće neće emitovati ni serije, ni reklame, već samo obaveštenje o štrajku.

Zaposleni su u štrajku već 36 dana zbog neisplaćenih zarada, a od početka štrajka na televiziji su se emitovali filmovi i serije, dok u uglu ekrana stoji natpis "Štrajk zaposlenih".

Zaposleni TV "Avala" naveli su u saopštenju da se na zaposlene vrši pritisak time što je angažovano privatno obezbeđenje.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP