Rukomet: Srbija u finalu EP!

Srbija je u polufinalu pobedila velikog rivala Hrvatsku sa 26:22, posle fenomenalne igre u drugom poluvremenu.

Odbrana je igrala loše u prvom delu, ali je u nastavku proradio Darko Stanić i sa nekoliko izuzetnih odbrana omogućio sjajnom napadu da razbije nekadašnjeg prvaka sveta i olimpijskog šampiona. Srbija će u finalu igrati protiv Danske u nedelju od 17.00h.

Pobednik ovog meča u finalu u nedelju u 17.00 časova igraće protiv selekcije Danske koja je savladala Španiju.

Nošeni sa 14.000 navijača u “Beogradskoj areni“ naši rukometaši su gospodarili parketom u drugom poluvremenu i potpuno nadigrali Hrvate.

U napadu je briljirao Momir Ilić sa 8 golova i nekoliko sjajnih asistencija u trenutku kada se rezultat lomio. Šest golova postigao je Marko Vujin, dok je Ivan Nikčević sva četiri postigao u prvom poluvremenu iz četiri pokušaja i održavao naš tim u igri.

Darko Stanić je u prvom poluvremenu imao samo nekoliko odbrana, a meč je završio sa 12, te je proglašen za najkorisnijeg igrača meča.

Najbolji u Hrvatskoj bio je Marko Kopljar sa sedam golova iz 11 šuteva, dok je četiri postigao Igor Vori. Marko Alilović je zaustavio deset udaraca naših rukometaša.
I poluvreme - 13:14

Očekivalo se da ovaj meč bude duel snažnih odbrana i malog broja golova. Međutim, odbrane i golmani su zakazali u prvih pola sata, rivali su pogodili prvih sedam šuteva, a viđena su i četiri sedmerca.

Hrvati su odlično čuvali bekove Srbije, što je koristio Nikčević i sa četiri gola nosio napad našeg tima. Sa druge strane, Stanić nije zaustavio ni jedan šut rivala ka svom golu (0/5), pa je vladao rezultatski egal (5:5).

Tek u desetom minutu Srbija stiže do prvog vođstva (6:5), ali iskusni Hrvati brzo prave preokret. Usledila je rezultatska klackalica, ali sedam minuta pre kraja rival koristi pad u igri Srbije i prvi put stiže do +2 (11:9).

Međutim, posle tajmauta Goluže, njegovi igrači prave dve greške, pa se Srbija vraća zahvaljujući penalu i kontri. Ipak, “kockasti“ lako stvaraju prostor u napadu pa dobijaju prvo poluvreme sa 14:13.
II poluvreme - 13:8

Sve se promenilo u drugom poluvremenu. Tim je zaigrao u svom prepoznatljivom maniru sa ovog EP. Darko Stanić je počeo da brani i sa tri intervencije podigrao samopouzdanje saigračima. Čutura se rastrčao u napadu te golom i asistencijama pomogao Srbiji da preokrene na 15:14.

Ubrzo je u ritam ušao u Marko Vujin i sa nekoliko golova prvi put Srbiji doneo dva gola prednosi, a nakon tajmauta rivala i svađe ne klupi Hrvata, "Orlovi" su poveli 19:16. Ivano Balić je pokušao da zaustavi nalet Srbije golom, ali su Stanić i ovaj put Ilić izdominirali i nastavili seriju Srbije.

Ključan trenutak dogodio se sedam minuta pre kraja kada je Momir Ilić fenomenalnim golom doneo Srbiji nedostižnih pet golova razlike (25:20).

Hrvati su se posle taj-mauta trznuli i smanjili na 25:22, ali su se naši igrači brzo probudili iz sna, te golom Vujina i novom odbranom Stanića dva minuta pre kraja potvrdili finale.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP