Šešir profesora Koste Vujića

Film Zdravka Šotre sa Aleksandrom Berčekom u ulozi profesora Vujića i mladim zvezdama Bikovićem i Radojičićem premijerno će biti prikazan 1. februara u Sava centru.



Film "Šešir profesora Koste Vujića“ u režiji Zdravka Šotre, snimljen prema istoimenom kultnom romanu Milovana Vitezovića, premijerno će biti prikazan 1. februara u Sava centru.

Ovo je priča o neverovatnom profesoru Kosti Vujiću, dobroćudnom osobenjaku i hedonisti, pedagogu posebne vrste, za koga je njegov đak Mihailo Petrović-Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka. Ovo je priča i o neverovatnom razredu maturanata Prve muške gimnazije koju čine Mihailo Petrović - Mika Alas, Jovan Cvijić, Pavle Popović, Jaša Prodanović, Milorad Mitrović, Milutin K. Dragutinović, Ljubomir Stojanović i drugi, koji će postati istorijsko oličenje epohe, kao akademici, profesori, ministri, političari i drugi uglednici. To je razred za sva vremena, kakvog nije bilo ni pre ni posle. Razred za istoriju i ponos. Oni su, ispunjeni nesputanom energijom mladosti, u zivot ušli korakom kojim se meri vreme.

Visprene, inventivne, duhovite i neodoljive maturante odigrala je nova generacija srpskih glumaca - Miloš Biković, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Mateja Popović, Uroš Jakovljević, Nikola Ranđelović, Davor Perunović, Mladen Sovilj.

U ulogama njihovih profesora su Branimir Brstina, Predrag Ejdus, Dragan Jovanović, Zoran Cvijanović, Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković i Aleksandar Berček u ulozi profesora Koste Vujića.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP