Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Vitni Hjuston umrla!

Vitni Hjuston čija je muzika obeležila poslednje dve decenije dvadesetog veka, preminula je 11. februara u 48. godini, saopštila je njena predstavnica za štampu.Prema rečima Kristen Foster, pevačicine menadžerke za odnose s javnošću, Hjuston je umrla u subotu veče, ali uzrok i mesto njene smrti nisu saopšteni, prenela je agencija AP.

Vitni Hjuston nađena je mrtva u sobi na četvrtom spratu hotela "Hilton" na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu. Umrla je uoči dodele nagrade "Gremi", u istom hotelu gde je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi.

Na vrhuncu slave, sredinom osamdesetih i tokom devedesetih, Vitni Hjuston je bila jedno od najporadavnijih muzičkih imena. Publiku je oduševljavala iskrenim interpretacijama i neponovljivim glasom.

Rođena 9. avgusta 1963. godine u Nju Džerziju, počela je da se bavi pevanjem kao dete. U ranoj mladosti sarađivala je sa muzičarima kao što su Čaka Kan i Džermejn Džekson, pevajući im prateće vokale. U to vreme zapala je za oko muzičkom mogulu Klajvu Dejvisu.

“Prvi put sam je čuo da peva kao deo tačke njene majke koja je nastupala u jednom klubu. To je bio tako zadivljujući nastup”, kazao je kasnije Dejvis u intervjuu za emisiju “Good Morning America”. “Kada sam čuo tu mladu devojku kako daje takvu strast pesmi, mislim, zaista sam se sav naježio.”

Debi album nazvan jednostavno “Witney Houston” objavila je 1985. godine, a ploča je prodata u milionskom tiražu. Hit “Saving All My Love for You” doneo joj je prvu Gremi nagradu za najbolji ženski pop vokal.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP