Microsoft Translator Hub engleski prevodi na 26 jezika

Posle ekrana osetljivog na dodir sa najbržim odgovorom do sada, iz Microsoftovih laboratorija stiže softver koji će biti teško nadmašiti. Translator Hub kreiran je tako da maltene u realnom vremenu prevodi razgovor između dvoje ljudi s jednog jezika na drugi.



Frenk Sung i Rik Rašid napravili su softver koji engleski prevodi na jedan od 26 stranih jezika, a uz to i "priča" glasom samog govornika.

Sve što korisnici treba da urade je da izgovore nešto na engleskom, a uređaj to zatim prevodi na izabrani jezik, bilo da je u pitanju španski, bilo mandarinski.

Program je predstavljen na TechFest 2012 konvenciji, a od ostalih pokušaja tog tipa izdvaja ga to što zadržava boju, intonaciju i naglasak govornika. Ipak, neki glasovi ostaju malo "robotizovani".

Da bi program mogao da radi u realnom vremenu, potrebna je "aklimatizacija" na osobine govora korisnika, što traje oko sat vremena. Posle toga, jezik prestaje da bude prepreka u komunikaciji, a prevod u govornom obliku stiže skoro u relanom vremenu.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP