Uhapšen "Anonimus" u Srbiji

Zbog menjanja sadržaja na sajtovima državnih organa, uhapšena jedna osoba. Policija tvrdi da je reč o jednom od pripadnika "Anonimusa" u Srbiji.

Pripadnik hakerske grupe "Anonimus Srbija" G.V. uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u napadu na nekoliko sajtova državnih organa u toku prepodneva, izjavio je tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

G.V. se sumnjiči da je izvršio krivično delo sabotaže, rekao je Stamenković. "Ovo je prvi slučaj u Republici Srbiji, ali i šire, da je došlo do direktnog razotkrivanja i uspešnog identifikovanja i prikupljanja dokaza kada je u pitanju neko od 'Anonimus grupe', koja je najčuvenija i najjača hakerska grupa na planeti", napomenuo je tužilac.

Ta organizacija radi upravo na izvršenju krivičnih dela sabotaže kada su u pitanju državne institucije, državni organi, naveo je tužilac i ukazao da su njeni pripadnici ranije napadali i sajtove CIA, FBI i ostale najbranjenije sajtove koji se nalaze na svim serverima u svetu, kada su u pitanju državni organi.

Tužilac je istakao da se nastavlja operativni rad u cilju otkrivanja svih članova grupe "Anonimus Srbija" koji su učestvovali u izvršenju ovih krivičnih dela tokom jutra i ranijih dana.

U akciji razotkrivanja hakerske grupe učestvovali su pored Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, SBPOK i Odeljenjem za visoko tehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije.

"Anonimusi" su jutros oborili sajt Ministarstva pravde i ostavili poruku kojom su pozvali na građanski bunt. Prethodnih dana oborili su stranice nekih muzičkih produkcija.
(RTS)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP