Devojčica rođena bez krvi!

Malenu Oliviju Norton odmah po rođenju lekari su prozvali čudom. Naime, rođena je - bez krvi.

Olivia je rođena je s izuzetno niskim nivoom hemoglobina,materije koja prenosi kiseonik u crvenim krvnim celijama, te je zbog toga njena koža bila potpuno bela po rođenju. Lekari uopste nisu mogli tecnost koja teče njenim venama klasifikovati kao krv, piše The Sun.

Oliviji su dane vrlo male šanse za preživljavanje, štoviše, liječnici su rekli da će poživjeti još samo dva sata nakon rođenja, no malena je zahvaljujući hitnoj transfuziji preživjela.

Olivijina majka Louise kaže kako je bila šokirana kada je vidjela svoje dijete bijelo poput duha. 'Olivia je moje prvo dijete, pa nisam baš znala što mogu očekivati. Kada je Olivia izašla nismo znali što se događa Točno se sjećam što je liječnik zapisao- bijela i mlohava' kaže Louise.

'Osjetila sam ogromno olakšanje kada mi je liječnik rekao što se događa i kada sam vidjela da Olivia zbog transfuzije poprima zdravu ružičastu boju', nastavlja Louise.

Inače, Olivia je rođena šest tjedana ranije hitnim carskim rezom nakon što njena majka nije osjetila pokrete djeteta tri dana za redom.

Liječnici i sestre također nisu vjerovali čemu svjedoče. 'Čudo je da je preživjela. Bila je nevjerojatno blijeda kada je rođena i imala je teškoće s disanjem', rekla je medicinska sestra Sharon Pilgrim dodavši kako se u 20 godina rada u porodništvu nije susrela s toliko niskom razinom hemoglobina kao što je bio slučaj kod malene Olivije.

Olivia je sad zdrava šestomjesečna djevojčica, a zbog toga što je njen slučaj iznimno rijedak, dobit će svoje mjesto u medicinskim udžbenicima.
Izvor: dnevnik.hr

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP